Superstjerne sælger Churchill-maleri

En gave Winston Churchill forærede til Franklin D. Roosevelt skal under hammeren hos Christies auktioner

Udgivet Opdateret

Et kunstværk malet af den tidligere, britiske premiereminister Winston Churchill, der på en gang er et stykke politisk historie og har et islæt af Hollywood, kommer nu under hammeren ved Christies auktioner. Det skriver Fox News.

Historisk fordi der er tale om en gave, Winston Churchill har foræret til præsident Franklin D. Rosevelt og med et islæt fra Hollywood fordi det er superstjernen Angelina Jolie, der står registreret som sælger.

Artiklen fortsætter under videoen

Maleriet, der bærer navnet ‘Tower of the Koutoubia Mosque’, viser Koutoubia moskeen, der er fra det 12. århundrede og som er den største moske i den marokkanske by Marrakech. Det forventes at få et hammerslag på op til 2,5 millioner britiske pund eller det, der svarer til godt og vel 21 millioner danske kroner.

Det eneste fra krigens tid

Winston Churchill var en aldeles flittig amatør kunstmaler, men netop dette billede skulle være det eneste han producerede under Anden Verdenskrig, mens han stod i spidsen for Storbritannien.

Han malede det efter Casablanca-konferencen i januar 1943, hvor Churchill og Roosevelt sammen planlagde kampen mod Nazityskland. De to ledere besøgte Marrakech efter konferencen, så Churchill kunne vise Roosevelt byens skønhed.

Euforisk præsident

Ifølge Nick Orchard, der er leder af Christies afdeling for moderne britisk kunst, fortæller, at Winston Churchill var voldsomt betaget af lyset i Marokko og over Marrakech, og at han malede det igen og igen. Han siger også, at den amerikanske præsident blev ellevild, da han modtog gaven fra sin britiske kollega og allierede.

“Roosevelt blev helt euforisk og syntes, det var utroligt. Han så, at Churchill havde fanget scenariet i det ‘vidunderlige, stemningsfulde maleri’,” forklarer han og nævner også, at præsidenten fik det af Churchill som en minde om deres fælles besøg.

Solgt flere gange

Roosevelts søn valgte at sælge maleriet efter sin fars død i 1945 og det har efterfølgende haft flere ejere.

Angelina Jolie og hendes nu forhenværende mand Brad Pitt købte det i 2011 og nu kommer det så under hammeren hos Christies i London den 1. marts.

Auktionshuset har et stille håb om, at maleriet vil sætte ny salgsrekord for et Churchill maleri.

Powered by Labrador CMS