Store danske navne er med i ny sæson af Rita

Søs Egelind og Lisbet Dahl er at finde på rollelisten i den femte og sidste sæson af komediedramaet "Rita".

Udgivet Opdateret

Når klokken ringer ind til femte – og sidste – sæson af “Rita”, er det med nye navne i klassen.

Sværvægter-skuespillerinder som Søs Egelind og Lisbet Dahl er nemlig at finde på rollelisten i den kommende sæson, og det samme er skuespillere som Martin Greis-Rosenthal, Marie Tourell Søderberg – kendt fra “1864” og Ari Alexander.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Det oplyser TV2.

Gensyn med gamle kendinge

Mille Dinesen indtager atter titelrollen som skolelæreren og den enlige mor Rita, og der er desuden også gensyn med Lise Baastrup som Hjørdis og Ellen Hillingsø, Carsten Bjørnlund, Peter Gantzler og Nikolaj Groth i de øvrige bærende roller.

Det afslørede TV2 sidste år.

– Det bliver skønt at få “Rita” tilbage på skemaet, for den serie kan noget helt specielt, sagde kanalens fiktionschef, Katrine Vogelsang, til tv2.dk.

– Den rammer noget i os alle, fordi vi alle har et forhold til skole og undervisning. Og så er Rita både fandenivoldsk og en elskelig antihelt, og jeg kan godt love, at det bliver et gensyn med Rita i topform, lød det videre.

Ritas skole

“Rita” tonede første gang frem i sin ternede skovmandsskjorte i 2012 og senest i 2017, hvor sæson fire rullede over skærmen.

I sæson fem har Rita åbnet sin egen skole og har både arbejds- og privatliv under samme tag. Situationen kompliceres yderligere, da hendes ekskæreste flytter ind, hendes søn vender hjem, og et helt aftenskolehold af voksne pludselig mangler en lærer.

“Rita” har ikke kun været uhyre populær herhjemme, men har også vakt international opmærksomhed. I 2012 blev Mille Dinesen hædret med prisen Den Gyldne Nymfe ved tv-festivalen i Monte Carlo.

Den vandt hun blandt andre foran superstjerner som Lena Headey fra “Game of Thrones” og Julianna Margulies fra “The Good Wife”.

Femte sæson af “Rita” kan ses på TV2 og TV2 Play mandag den 1. juni klokken 20.

Powered by Labrador CMS