Stor succes for dansk-syrisk film

Feras Fayyad er nomineret til prisen for bedste instruktør med dokumentarfilmen "The Cave" om krigen i Syrien.

“The Cave” blev også nomineret til en Oscar tidligere på året i kategorien bedste dokumentar. Her ses instruktøren Feras Fayyad sammen med producerne Sigrid Dyekjaer (venstre) and Kirstine Barfod i forbindelse med oscaruddelingen.Foto: Mario Anzuoni / Scanpix
Foto: Mario Anzuoni / Scanpix

Udgivet Opdateret

Den dansk-syriske dokumentarfilm “The Cave” er blevet nomineret til hele fire Emmy-priser.

“The Cave”, som også var nomineret til en Oscar tidligere på året, er instrueret af syriske Feras Fayyad og produceret af Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod fra Danish Documentary Production A/S.

Artiklen fortsætter under videoen.

Feras Fayyad er nomineret til prisen for bedste instruktør af en dokumentar. For bedste manuskript er Alisar Hasan og Feras Fayyad nomineret.

For bedste fotografering er Muhammed Khair Al Shami, Ammar Suleiman og Mohammed Eyad nomineret.

Derudover er Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod nomineret for bedste produktion.

Emmy favorit

Filmen var blandt favoritterne, da det amerikanske Television Academy tirsdag aften offentliggjorde årets Emmy-nomineringer.

Filmen handler om en kvindelig læge, der under svære forhold leder et underjordisk hospital i den syriske provins Al-Ghouta.

Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod har tidligere kaldt filmen “en feministisk fortælling”. Tilmed fra en del af verden, som vi ikke kender så meget til, og om en ung kvinde, der vil ændre et mandsdomineret miljø.

Powered by Labrador CMS