Stolt og klar til Oscar-uddelingen

Jesper Lohmann medvirker i det danske Oscar-håb, "Ridder Lykke", og er taget til USA for at overvære uddelingen og være åben for alt, det kan føre med sig

Udgivet Opdateret

Jesper Lohmann og 'Ridder Lykke' ved Oscar-uddelingen

Jesper Lohmann deltager i Oscar-uddelingen i Hollywood, hvor han repræsenterer den danske kortfilm 'Ridder Lykke', som er nomineret.

'Ridder Lykke' er en lavbudgetfilm, der konkurrerer mod store produktioner. Lohmann har tidligere medvirket i Oscar-vindende 'Hævnen'.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Jesper Lohmann har hentet sin smoking fra renseriet og pakket den i kufferten med kurs mod Los Angeles.

Her skal han overvære årets Oscar-uddeling fra en af de eksklusive rødplyssede pladser i Dolby Theatre i Hollywood.

Den 63-årige skuespiller, der fra film og tv er kendt for blandt andet "De forbandede år" og "Taxa", har en af rollerne i det danske Oscar-håb, "Ridder Lykke", som er nomineret i kortfilmkategorien.

Skal nyde det

- Jeg gætter på, at Oscar-uddelingen er en Bodil-, en Robert- og en Reumert-fest gange 100. Eller 200, lyder det fra Jesper Lohmann.

- Jeg skal bare være der, kigge mig omkring, nyde det og have det sjovt og være spændt, når de kommer frem til, hvad for en af de fem kortfilm der bliver udråbt.

"Ridder Lykke" udspiller sig i et kapel, hvor to mænd - spillet af Jens Jørn Spottag og svenske Leif Andrée - er inde for at tage afsked med deres respektive hustruer.

Jesper Lohmann medvirkede også i Susanne Bier-dramaet "Hævnen", der fik en Oscar i 2011 i kategorien Bedste Ikke-Engelsksprogede Film. Men det føles anderledes med "Ridder Lykke", lyder det fra den 63-årige skuespiller. (Arkivfoto).

Fin film

Jesper Lohmann spiller portør i filmen, som er instrueret af Lasse Lyskjær Noer og produceret af Christian Norlyk.

- Det er en rigtig fin film, de har lavet, synes jeg. Jeg er så glad på de gutters vegne. På den måde er det også, om man så må sige, med lidt stolthed, at man tager derover. Jeg synes, det er et godt stykke arbejde, vi lavede, siger Jesper Lohmann og fortsætter:

- Jeg håber inderligt, for drengenes skyld, at det bliver dem, der vinder. Men som de siger alle de gange, jeg har snakket med dem: De har allerede vundet stort ved bare at være nomineret. Men det er klart, at når nu de er der, så vil de gerne være nummer et.

Delte meninger

Det amerikanske medie Deadline har få dage inden uddelingen peget på det danske håb som årets Oscar-vinder i kortfilmkategorien i et ellers utroligt tæt felt.

Variety, et andet toneangivende medie, mener, at Netflix-filmen "The After" bliver kåret som Bedste Kortfilm, mens Vanity Fair gætter på Wes Andersons "The Wonderful Story of Henry Sugar" som vinder.

- Det er sjovt, at man kan lave sådan en film til 65.000 kroner eller sådan noget til forskel for Wes Anderson med et budget på, jeg ved ikke hvor meget, og Netflix i ryggen, siger Jesper Lohmann og fortsætter:

- Kvalitet kan være mange ting. Det er også en god fortælling i sig selv, synes jeg. Har man en god historie, så har man rigtigt meget allerede.

Med i "Hævnen"

Jesper Lohmann medvirkede også i Susanne Bier-dramaet "Hævnen", der fik en Oscar i 2011 i kategorien Bedste Ikke-Engelsksprogede Film.

Men det føles anderledes med "Ridder Lykke", lyder det fra den 63-årige skuespiller.

- Det er for det første så mange år siden. Og i al selvrespekt var det til at overse, fordi det var en meget lille rolle. I "Ridder Lykke" føler jeg, jeg har en større andel i, uddyber Jesper Lohmann.

Med til USA er blandt andre også hans agent, men det er lige så meget for agentens egen forretnings skyld, fortæller Jesper Lohmann.

Mærkværdig branche

- Denne her branche er jo så mærkværdig. Det er ikke til at sige noget som helst om noget som helst, andet end at nu tager jeg derover. Selvfølgelig bliver man set i en eller anden udstrækning. Men det er der tusind andre, der også gør, siger Jesper Lohmann og fortsætter:

- Jeg har aldrig haft ambitioner om udlandet. Jeg har haft små børn, som jeg hellere ville gå og passe - og passe på - derhjemme, så jeg har ikke arbejdet for det. Nu er de så store, mine unger, så hvis nogen fra udlandet ringer, så ringer de, og så må man høre, hvad det er - ligesom hjemme i Danmark.

Skal nok blive sjovt

Derfor har han foreløbig ikke andre planer end at heppe på "Ridder Lykke" og opleve hele Oscar-euforien, som kulminerer med den store uddeling natten til mandag dansk tid.

- Der er nogle events, som jeg tror, vi skal deltage i. Men der sker sikkert alt muligt. Så vi falder ind der, hvor det er hyggeligt og godt, og vi ser, hvad der sker, siger Jesper Lohmann.

- Jeg gætter på, at der bliver noget afterparty. Jeg aner ikke, om det er et fælles kro-bal, om folk blev rangeret eller hvordan. Men det får vi at se. Det skal nok blive sjovt.

Årets oscarstatuetter uddeles i Los Angeles 10. marts. Showet kan ses på TV 2 med optakt fra klokken 22.05.

Powered by Labrador CMS