Stjerneskuespiller hædret af dronningen

Dronning Margrethe holdt mandag offentlig audiens.

Lars Mikkelsen modtog mandag Ridderkorset af 1. grad. Men han var ikke den eneste, der blev hædret af dronningen. Klik og se flere. Foto: Scanpix
Lars Mikkelsen modtog mandag Ridderkorset af 1. grad. Men han var ikke den eneste, der blev hædret af dronningen. Klik og se flere. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Mandag holdt dronning Margrethe offentlig audiens på Christiansborg Slot, hvor flere danskere mødte op for at takke dronningen.

Blandt de fremmødte var den danske stjerneskuespiller Lars Mikkelsen, der ti år efter at have modtaget Ridderkorset nu har modtaget Ridderkorset af 1. grad af Dannebrog.

Artiklen fortsætter under videoen

Kendte.dk har været i kontakt med Lars Mikkelsen, der ikke ønsker at kommentere den nye udnævnelse.

Mulighed for at takke dronningen

Dronningen afholder audiens på Christiansborg Slot på en række mandage i løbet af året. Ved audienserne er der mulighed for at takke Dronningen for deltagelse ved en åbning eller et besøg, for tildeling af en orden eller en medalje samt for kongelig udnævnelse og afsked.

Ved ankomsten til Christiansborg Slot noterer en adjudant den fremmødtes navn og ærinde. Gæsten modtages herefter af kabinetssekretæren, inden den pågældende føres til audiensgemakket, hvor samtalen med Dronningen finder sted.

Ved offentlige audienser bærer Dronningen en broche, med Elefantordenens insignier. Det var Frederik 9., der lod den udføre til den daværende tronfølger i 1958.

Powered by Labrador CMS