Stjerne-sangerinde lægger stemme til Disney-hit

Løvernes Konge i ny udgave - og Beyoncé Knowles har fået en hovedrolle i filmen, der skal løfte den meget tunge arv fra den originale version fra 1994.

Løvernes Konge i ny udgave – og med stjerneskuddet Beyoncé Knowles på rollelisten. Filmen har premiere i 2019. Klik videre og se nogle af de andre stjerner, der spiller med i filmen. Foto: Timothy A. Clary/Scanpix (Arkivfoto)
Løvernes Konge i ny udgave – og med stjerneskuddet Beyoncé Knowles på rollelisten. Filmen har premiere i 2019. Klik videre og se nogle af de andre stjerner, der spiller med i filmen. Foto: Timothy A. Clary/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Hvis der er en tegnefilm, der for alvor fik sat skub i indtjeningen hos Disney, så er det “The Lion King” – eller “Løvernes Konge” fra 1994.

Kort fortalt handler filmen om løven Simba, der må gå så grueligt meget igennem, førend han kan overtage rollen som løvernes konge efter sin far.

Da “The Lion King” i sin tid gik på det store lærred, blev filmen den næstbedst indtjenende film nogensinde – og i runde tal har den indspillet knap en milliard dollars ifølge Imdb.com.

Knowles overtager fra Kelly

Nu kommer Løvernes Konge i ny udgave. Den er på tegnebrættet – og “The Lion King” i den opdaterede version forventes at ramme biograferne i 2019.

Nu har Disney så offentliggjort på Twitter, hvem der skal lægge stemme til dyrene på den afrikanske savanne – og her er både uprøvede og erfarne kræfter.

Mest iøjnefaldende er det, at stjerne-sangerinden Beyoncé Knowles indtager rollen som Nala.

En stemme, som skuespilleren Moira Kelly havde i den originale udgave.

Løvefar er fyldt 86 år

Mufasa – der er far-løven i filmen – bliver en gentagelse af original-filmen, idet James Earl Jones atter tager den dont.

Her er opslaget fra Disney:


86-årige James Earl Jones med den karakteristiske mørke stemme er kendt fra adskillige spillefilm – såsom “Dr. Strangelove”, “Patrioternes Spil” og i rollen som Darth Vader i “Starwars”.

I enhver film er der en skurkerolle – og således også i “The Lion King”, hvor Jeremy Irons i 1994 lagde stemme til Scar.

Den tjans har Oscar-vinderen Chiwetel Ejiofor overtaget. Han er mest kendt for sin hovedrolle i “12 Years A Slawe”.

Danske stemmer er ikke klar

Der er mange kendte navne på listen over stemme-givende skuespillere. Seth Rogen, Donald Glover og Billy Eichner er nogle af dem.

Det er endnu ikke klarlagt, hvem der tager sig af stemmerne i den dansksprogede version.

Her var folk som Peter Belli, Stig Hofmeyer og Lone Kellermann med på det oprindelige set, skriver Wikipedia.

Den originale udgave af “The Lion King” vandt i øvrigt to Oscars. Den ene gik til Elton John og Tim Rice for filmmusikken.

Powered by Labrador CMS