Står snorlige: Første arbejdsdag for Joachim

Prins Joachim er mødt ind på sin første arbejdsdag som forsvarsattaché i Paris.

Mundbind af. Så er han klar. Prins Joachim starter på nyt job som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris, fredag den 18. september 2020. Foto: Scanpix
Mundbind af. Så er han klar. Prins Joachim starter på nyt job som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris, fredag den 18. september 2020. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Prins Joachim har fredag første arbejdsdag i sit nye job som dansk forsvarsattaché i Paris.

Ved sin ankomst på den danske ambassade i Frankrig forsikrer prins Joachim fredag, at han er ved godt helbred og glæder sig til at begynde på sit arbejde som forsvarsattaché.

– Jeg har det godt, siger han.

Artiklen fortsætter under videoen

Prins Joachim blev i juni udnævnt til forsvarsattaché i Frankrig og skulle være begyndt 1. september. Men i juli blev prinsen indlagt og opereret for en blodprop i hjernen.

Fuld af iver

Prinsen kom gående til ambassaden i den franske hovedstad fredag klokken 9 med mundbind, som det er obligatorisk på offentlig gade i Frankrig.

– Jeg har været fuld af iver for at komme i gang, stille og roligt, følge lægens råd, og på den måde få fuldbyrdet det, som et helt års meget intense studier hele sidste skoleår her i Paris nu skal udmønte sig i, siger han.

Prins Joachim blev i juni udnævnt til forsvarsattaché i Frankrig og skulle være begyndt 1. september.

Men da han i juli blev ramt af en blodprop i hjernen og efterfølgende opereret, blev det besluttet at udskyde hans første arbejdsdag.

– Det er noget, jeg har set umådelig meget frem til – ikke mindst efter denne sommer, som man kan kalde en ikkesommer i mit tilfælde, siger prins Joachim.

– Det er spændende. Det er udfordrende. Det bliver en masse interessante oplevelser for Forsvaret og selvfølgelig for Danmark, tilføjer han.

OVERBLIK: Prins Joachims jobstart blev ikke som ventet

Prins Joachim er fredag begyndt på jobbet som forsvarsattaché i Frankrig. Han fik stillingen i juni, og det var planen, at han skulle være begyndt 1. september.

Men sådan kom det ikke helt til at gå.

Her kan du få et overblik over prins Joachims vej til jobbet som forsvarsattaché i Paris:

* 10. juni 2020: Efter at have studeret et år på den franske militæruddannelse École Militaire får prins Joachim posten som forsvarsattaché i Frankrig. Prinsen får posten fra 1. september og tre år frem med mulighed for forlængelse.

* 24. juli 2020: Prins Joachim fragtes til et hospital i Toulouse, hvor han bliver opereret for en blodprop i hjernen. Operationen forløber vellykket. Prinsen ventes ikke at få varige mén.

* 12. august 2020: På kongehusets Instagram-profil bliver et billede lagt op af kronprins Frederik, der besøger prins Joachim i Frankrig. Det er første billede af prins Joachim efter operationen.

* 26. august 2020: Prins Joachims tiltræden som forsvarsattaché i Frankrig udskydes med et par uger.

* 18. september 2020: Prins Joachim påbegynder sit arbejde som forsvarsattaché.

Kilde: Kongehuset/Ritzau

null

Adspurgt til sit helbred forsikrede prinsen, at han havde det godt, inden han gik ind på den danske ambassade uden at svare på yderligere spørgsmål.

Alt er ikke helt som før

Selvom hverdagen altså er vendt tilbage for Prins Joachim og Prinsesse Marie, er alt alligevel ikke, som normalt, da både prinsen og prinsessen på fotoet bærer mundbind, grundet covid-19.

Af samme årsag bliver Prins Joachims job heller ikke udført som normalt. Kommunikationschef i Kongehuset, Lene Balleby, har tidligere fortalt Ritzau, at prinsen kommer til at arbejde hjemmefra som en del af jobbet, som så mange andre borgere gør det for tiden.

Det ligger fint i forlængelse af, at prinsens læger har anvist ham til at starte stille og roligt op på sit nye job.

Marie på arbejde

Også Prinsesse Marie er fredag optaget af arbejde i Paris.

Hun åbner udstillingen “L’Âge d’or de la peinture danoise” på Petit Palais i Paris klokken 16.00.

Kongehuset skriver, at udstillingen viser mere end 200 værker af Danmarks førende kunstnere i perioden fra 1801 til 1864. Udstillingen er kommet til verden i samarbejde mellem Statens Museum for Kunst i København og Nationalmuseum i Stockholm.

Powered by Labrador CMS