Spritny forlystelse lukket i ferieparadis

En rutschebane skulle gøre fremkommeligheden bedre. I stedet er det endt i kaotiske scener.

Det er sådan her, at flest nok kender Costa Del Sol. Sol, strand og vand. Måske en god bog. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Danskere valfarter til Costa del Sol hvert evig eneste år. Men en ny turistattraktion er simpelthen blevet lukket, fordi den er usikker og har modtaget flere klager i den seneste tid.

En lang og stejl rutschebane lyder måske ikke helt dumt, hvis man er til spænding, men når rutschebanen forbinder to gader, så hæver øjenbrynene sig måske en del. Og det gjorde den 38 meter lange attraktion også. Derfor er der allerede nu udbedt en sikkerhedskontrol efter blot én dag efter den åbnede for offentligheden. Det skriver The Guardian.

Byen Estepona havde ellers regnet med at rutschebanen skulle give borgere i alle aldre en god mulighed for at komme gennem gaderne, selvom der er en væsentlig højdeforskel mellem de to.

Rutschebanen er som vi kender den fra Danmark udført i rustfrit stål, men i Spanien har man taget den skridtet vidre og lavet den 38 meter lang og givet den en hældning, der varierer mellem 32 og 34 grader. Den voldsomme hældning har blandt andet gjort, at der var flere meldinger om skader.

Byrådet går ind i sagen

En kvinde har på Twitter kaldt byens nye rutschebane for ‘noget lort’, hvortil hun har lagt billeder op af sine arme, der har fået seriøse brandmærker. De mange rapporter om skader har fået byrådet til at stå målløse tilbage, da man bad virksomheden, der stod bag rutschebanen om at foretage en grundig kontrol.

Byrådet har blandt andet kaldt billederne af en forslået kvinde for et isoleret tilfælde.

– Mere end tusind mennesker brugte rutschebanen på korrekt vis uden problemer. Men ikke desto mindre – situationen taget i betragtning – har byrådet valgt at gennemgå sikkerheden igen, så brugerne kan føle sig sikre, lyder det.

Powered by Labrador CMS