Sonja Richter: Angstfyldte tider kalder på komediefilm

I en verden, der føles usikker og skræmmende, har vi brug for at kunne tage en pause, mener skuespillerinden.

Sonja Richter spiller med i den nye danske komediefilm: Alle for tre. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Hun kan tabe sig syv kilo for en rolle som Kvinden i buret.

Hun kan spille op til store stjerner som Tommy Lee Jones og Hilary Swank i The Homesman.

Og så kan hun påtage sig dramatiske roller, der spiller på hele følelsesregistret, som hun for eksempel har gjort det i Susanne Biers Elsker dig for evigt.

Helt ny rolle

Men når Sonja Richter fra den 2. februar kan ses på det store lærred, er det i en for skuespillerinden helt ny rolle. Hun er nemlig med i komediefilmen Alle for tre.

Et karrierevalg, der på en måde også kommer bag på hende selv.

– Jeg havde faktisk ikke regnet med, at det var en film, jeg ville bryde mig om. Jeg kommer jo fra den tunge afdeling. Jeg tror det letteste, jeg har lavet var Bedrag (tv-serie på DR, red.), forklarer hun.

Lette komedier

Men alligevel er der noget, der drager hende til de lette komedier.

– Da jeg for mange år tilbage så “Dum og dummere” i fjernsynet, regnede jeg heller ikke med, at det var noget, jeg kunne lide. Jeg tænkte, at det sikkert var noget lort, fordi så fin og fordømmende var jeg, siger Sonja Richter.

– Men så sad jeg der og ville se, hvad det var for noget, og så syntes jeg, at den virkelig var sjov. Det var så dumt og plat, men altså virkelig sjovt, siger hun.

Brug for dumme og platte film

Og det dumme og platte er der ind i mellem brug for, mener Sonja Richter. Især med tanke på verdenssituationen lige nu.

– Jeg kan mærke, at jeg selv er mere bange, end jeg plejer at være i de her “Trump-tider”. Jeg er helt vildt utryg. Og så er det altså dejligt at kunne finde en komediefilm frem og tage en pause, forklarer hun og uddyber:

– Det her er jo ikke, hvad man vil betegne som åndelig næring og en intellektuel åbenbaring. Overhovedet ikke. Tværtimod. Men det er en pause, og jeg tror, at lige nu som tingene ser ud, er det hvad mange folk har brug for, siger den 43-årige skuespillerinde.

Det mærker skuespillerinden også, når hun ser på, hvilken slags film, der bliver produceret den dag i dag, og hvilke slags film, der blev lavet, da hun for 20 år siden startede sin karriere.

– Der findes jo de dystre, tunge og dramatiske film, og de glade komediefilm og alt derimellem. Men det er tydeligt, at der i dag ikke bliver lavet lige så mange film i den tunge ende.

– Filmene i den tunge ende kan ikke tiltrække et publikum mere, så der er ikke rigtig penge i at lave dem. Og det har ikke kun noget at gøre med finanskrisen, for sådan var det også før, siger hun.

– Måske kunne folk bare nemmere rumme de tunge film dengang. Måske fordi verden var nemmere at være i, spørger hun retorisk.

Alle for tre har premiere den 2. februar, hvor Sonja Richter spiller overfor blandt andre Mick Øgendahl og Rasmus Bjerg.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS