Solgt for rekordbeløb

En lang række trøjer tilhørende kendisser og sportsstjerner har denne uge været på auktion i USA.

Milliontrøjerne ses her, inden de blev solgt og slog rekorder. – Foto: Robyn Beck/Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Mere end 30 år gamle basketball-trøjer kan være millioner værd – vel at mærke, hvis de rigtige mennesker har haft dem på.

Således er to trøjer, som har tilhørt tidligere præsident Barack Obama og NBA-legenden Michael Jordan, blevet solgt for rekordbeløb denne uge.

Artiklen fortsætter under videoen

Det er sket ved en fire dage lang auktion hos Julien’s Auctions, som sluttede fredag.

Jordans trøje var en, som han havde på, da han skrev under med Chicago Bulls i 1984, og klubben præsenterede sin kommende stjernespiller.

Den er solgt for 320.000 dollar, hvilket svarer til knap to millioner danske kroner.

Prisen er den hidtil højeste, der er blevet givet for en trøje, som den seks-dobbelte NBA-mester har haft på.

1,2 millioner for Obama-trøje

Den 18. juli sidste år betalte en person 288.000 dollar for en trøje, som Jordan havde haft på i finalen i Eastern Conference mod Indiana i 1998.

Obama-trøjen er én, som den dengang senere præsident havde på, da han i 1979 var med på det hold, der gjorde Punahou School til delstatsmestre i Hawaii.

Den blev solgt for 192.000 dollar svarende til knap 1,2 millioner kroner. Det er angiveligt den højeste pris nogensinde for en basketball-trøje fra en high school.

Trøjen kommer med en årbog, som viser Obama spille i trøjen, der har nummer 23.

Tidligere store salg

Det hidtil højeste beløb, der er givet for en basketball-trøje, der stammer fra high school, blev givet i oktober sidste år, da en tidligere LeBron James-trøje blev solgt for 187.500 dollar.

Også en trøje, der har tilhørt den tidligere NFL-quarterback Colin Kaepernick, blev solgt ved auktionen. Trøjen var fra hans debut i NFL i 2011 og gik for 128.000 dollar.

Kaepernick protesterede i 2016 mod politivold og racisme ved at knæle under den amerikanske nationalsang, hvilket fik stor opmærksomhed.

Powered by Labrador CMS