Slottet skærer drastisk i personalestaben

Nedlukning af de kongelige slotte i Storbritannien overflødiggør hundredevis af job.

På grund af coronapandemien er Buckingham Palce denne sommer lukket ned ofr offentligheden. Det koster nu næsten 400 job. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix.
På grund af coronapandemien er Buckingham Palce denne sommer lukket ned ofr offentligheden. Det koster nu næsten 400 job. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Flere hundrede mennesker, der ellers havde udsigt til at skulle arbejde på Buckingham Palace hen over sommeren, er blevet afskediget. Mange af dem endda inden de overhovedet var kommet i gang.

Artiklen fortsætter under videoen

Cirka 380 var blevet ansat som guider og til at assistere det faste personale med de årlige sommerudstillinger, der typisk løber fra slutningen af ​​juli til oktober. Men fordi coronavirus-pandemien har ført til nedlukning af paladsets, har de nu fået at vide, at de ikke er nødvendige.

”De er alle i løbet af foråret blevet ansat på tre måneders kontrakter i forbindelse med åbningen af ​​Buckingham Palace. Nu er de så blevet tilbudt, at de kan overføre jobtilbuddet til næste sommer,” fortæller en kilde fra paladset til People.

Dronningen åbnede dørene til Buckingham Palace for offentligheden for 27 år siden. Siden har paladset dannet rammerne om en række succesrige tema-shows, inklusive en udstilling med Kate Middletons brudekjole i 2011 og dronningens juveler i 2012.

Besøgende får normalt en rundvisning i de pragtfulde lokaler, inklusive det berømte billedgalleri, hvor mange af de kongelige receptioner finder sted.

Under normale omstændigheder ville dronning Elizabeth tilbringe det meste af sommeren på sin skotske residens Balmoral, men hvorvidt det kommer til at ske i år, er uvist.

Hun forlod Buckingham Palace den 19. marts for i stedet at rykke ind på Windsor Castle, hvor hun er i isolation sammen med prins Philip, der iøvrigt fylder 99 år den 10. juni.

Heller ikke Frogmore House, hvor Meghan Markle og prins Harry holdt deres bryllupsreception for to år siden, eller Clarence House, hvor prins Charles og hertuginde Camilla bor, åbner dørene for publikum denne sommer.

Powered by Labrador CMS