Simi Jan: - Jeg er det vigtigste

Efter at have være nede og skrabe bunden indså korrespondent og journalist Simi Jan, at hun bliver nødt til at passe på sig selv

Udgivet Opdateret

Journalist og korrespondent Simi Jan har lagt sit liv fuldstændig om.

- Det sidste år har jeg haft fokus på mig. Jeg er begyndt at vinterbade, faste, motionere og spise sundere, siger hun og fortsætter:

- Jeg er blevet mere bevidst om, at jeg er den vigtigste person i mit liv. Jeg bliver nødt til at passe på mig selv, hvis jeg skal være der for mine børn, og hvis de skal have en sund og rask mor - også om flere år, siger Simi Jan.

Et lavere gear

Den danske journalist, der har pakistanske rødder, fortæller, at hun er i en fase i sit liv, hvor hun tager tingene i et lavere gear.

- Jeg går lidt langsommere og trækker vejret dybt ned i maven. Jeg husker mig selv på, at jeg gerne må passe på mig selv, fordi der kommer noget godt ud af det på længere sigt, siger hun.

Simi Jans livsomlægning er sket, efter at hun i 2021 kom hjem fra Afghanistans hovedstad, Kabul, hvor Taliban havde taget magten.

Simi Jan er korrespondent for TV 2 og har i mange år rapporteret fra konfliktzoner i Mellemøsten. Hun var blandt andet i Afghanistans hovedstad, Kabul, da Taliban overtog magten i 2021.

Gik helt ned

Den erfarne korrespondent gik helt ned.

Det var en kulmination af at stå i et kaos, der blev vildere dag for dag, mens desperationen voksede blandt den afghanske befolkning.

Har det godt i dag

Simi Jan husker, at hun arbejde i døgndrift, men alligevel var ramt af en afmagt over ikke at kunne hjælpe.

- Jeg har været nede i et sort dybt hul. Men jeg har lært at nogle gange skal man ramme bunden for at komme stærkere tilbage, siger Simi Jan og tilføjer, at det tog lang tid og mange måneders terapi, men at hun i dag har det godt.

- Jeg skulle ned med nakken, før jeg indså, at jeg er nødt til at passe på mig selv, siger hun.

Powered by Labrador CMS