Silas Holsts første skilsmissejul

Silas Holst fejrer jul med sin eksmand, sine børn og børnenes mor. Danseren fortæller her om sin første jul som nyskilt - der både var den bedste og hårdeste

Udgivet Opdateret

Den professionelle danser Silas Holst elsker jul. Han samler julepynt i løbet af året, køber personlige servietringe til middagen juleaften og har omkring 45 kasser med julepynt liggende.

I år skal han holde jul med hele regnbuefamilien. Silas Holst har to børn sammen med sin eksmand, Johannes Nymark, og veninden Louise Mahnkopf.

- Vi bliver absurd mange. I år er den gode jul, hvor alle kommer. Vi holder altid jul i mit hus, og så er der åbent for alle, der kan, siger Silas Holst.

Juler om eftermiddagen

Han skal derfor lægge hus til 24 mennesker med alle svigerfamilier og vedhæng.

Silas Holst og Johannes Nymark bor i et tofamiliershus, og Louise Mahnkopf bor i nabolejligheden.

Juleaften starter allerede om eftermiddagen i Louise Mahnkopfs lejlighed. Så går turen videre til Johannes Nymark, hvor børnene får lov at åbne gaver, inden julemiddagen skal forestå hos Silas Holst.

- Det er lige, som jeg drømte, at jul kunne være, da jeg var barn, hvor man bare kunne lege med sit legetøj hele natten. Så falder børnene omkuld, når de falder omkuld, siger den 39-årige danser.

Ikke sjovt

Det har dog ikke altid været lige nemt at holde jul i regnbuefamilien. Det var en mærkelig jul, første gang de skulle holde den sammen efter skilsmissen i 2017.

- Der var ingen af os, der syntes, det var rigtig sjovt, siger Silas Holst åbenhjertigt.

Han drak et par gin og tonics, inden han tog hen til Johannes Nymark og ekssvigerfamilien.

- Jeg kan huske, jeg tænkte, at hvis alle kan komme igennem juleaften, så skal vi også nok komme igennem januar, siger han.

I august i år blev danser og skuespiller Silas Holst gift med Nicolai Schwartz. De to har årsdag juleaften, fordi Silas Holst spurgte Nicolai Schwartz, om de skulle være kærester i en julegave. (Arkivfoto).
I august i år blev danser og skuespiller Silas Holst gift med Nicolai Schwartz. De to har årsdag juleaften, fordi Silas Holst spurgte Nicolai Schwartz, om de skulle være kærester i en julegave. (Arkivfoto).

Prøvede at få det til at fungere

Mærkeligt nok blev julen i 2017 både den 39-årige dansers værste og bedste jul.

- Jeg fandt ud af, at vi virkelig godt kunne finde ud af det. Alle prøvede virkelig bare at få det til at fungere.

- Jeg tror, det gav mig troen på, at vores familie nok skulle overleve, siger han.

Endnu en årsag til, at julen var ekstragod, var, at Silas Holst var nyforelsket. Den juleaften pakkede han med bankende hjerte en gave ind til ham, som siden blev hans mand, og spurgte, om han ville være hans kæreste.

Absurd juleaften

- Så det var også en absurd juleaften med så mange følelser i alle lejre, hvor jeg kan huske, at jeg var helt drænet, da jeg kom hjem. Jeg tænkte: "Det har været en vild aften, det her".

- Så jeg holdt både min første jul med min eksmand og blev kærester med en ny, og børnene legede ved siden af. Hold kæft, det var kaos, altså. Det var en vild jul, men også en ret skøn jul, lyder det fra Silas Holst.

Det gik nemlig rigtig godt, og Nicolai Schwartz sagde ja til at blive kærester. Nu holder hele familien jul sammen: Både svigerfamilien og ekssvigerfamilien.

Silas Holst, eksmand Johannes Nymark og Louise, som var gravid med deres barn i 2016. De tre holder jul sammen med børnene Maggie My og Bob Jones i år - og alle forældre har vedhæng og familier med. (Arkivfoto).
Silas Holst, eksmand Johannes Nymark og Louise, som var gravid med deres barn i 2016. De tre holder jul sammen med børnene Maggie My og Bob Jones i år - og alle forældre har vedhæng og familier med. (Arkivfoto).

Synger julesange i nattøj

Silas Holst glæder sig til at vågne den 25. med huset fyldt med mennesker - gerne så mange som muligt.

- Det er der et eller andet vildt i. Jeg glæder mig til bare at dedikere mig til at rende rundt i nattøj, synge julesange og se de dér sindssygt dårlige julefilm hver aften. Jeg æder dem råt, siger han.

I år er der også stor sandsynlighed for, at julen bliver hvid i det store hus i Brønshøj. I familien plejer de at danse rundt om et stort juletræ ude i gården ligesom i "Jul i Gammelby".

- Så i år tænker jeg, vi skal have en snemaskine. Hvis det ikke sner, så lejer vi 100 procent sådan én, siger han.

Får hjemmelavede gaver

Ud over snemaskinen har Silas Holst ellers ikke nogen ønsker. I stedet elsker han at få gaver af sine børn, som de har lavet i skolen eller børnehaven.

Så er der julefred.

- Jeg bliver lykkelig helt ned i maven, når jeg får en perleplade af dem, hvor der står: "Jeg elsker dig". Især når børnene rækker mig den og giver mig et kram.

Det er rørende

Han sætter særligt pris på, hvis nogle har brugt tid på en gave til ham.

- Jeg synes, det er rørende, hvis nogle strikker en sweater til mig og har brugt 18 timer på det. Jeg sætter ikke pris på dyre gaver. Hvis jeg vil have en Lyngbyvase, skal jeg nok selv købe én, siger han og griner.

- For tid er jo den mest værdifulde gave, man kan give i disse dage, hvor alle er stressede. At nogle sætter tid af til at gøre noget for mig, det kan få mig til at græde.

Powered by Labrador CMS