Sexanklaget millionær efter selvmord: Så stor var formuen

Jeffrey Epstein, der var sigtet for seksuelle overgreb mod mindreårige, efterlader sin formue til en fond.

Udgivet Opdateret

Den vanærede amerikanske finansmand Jeffrey Epstein skrev to dage før sin død et testamente, som viser, at han efterlader sig 578 millioner dollar. Det skriver avisen the New York Post.

Beløbet svarer til næsten 3,9 milliarder kroner.

Den 66-årige Epstein, der var sigtet for at have betalt mindreårige piger for seksuelle ydelser og risikerede op til 45 års fængsel, hængte sig i en fængselscelle på Manhattan i New York 10. august. Her afventede han sin retssags begyndelse.

To dage inden selvmord

To dage tidligere, 8. august, underskrev han et 21 sider langt testamente. Testamentet er registreret ved retsmyndigheder på De Amerikanske Jomfruøer i Caribien, hvor Epstein angiveligt ejede en privat ø.

Hele hans formue bliver overdraget til en fond – “The 1953 Trust” – der henviser til hans fødeår, skriver New York Post. Avisen har lagt en kopi af testamentet ud på sin hjemmeside.

Det er uvist, hvem der bestyrer fonden, og der optræder ikke andre arvinger i testamentet.

Det kan ifølge finansmediet Bloomberg News gøre det vanskeligere for Epsteins påståede ofre at lægge sag an mod dødsboet.

Adskillige kvinder har sagsøgt Epstein med krav om erstatning for seksuelle overgreb.

Kontanter, aktier og obligationer

Ifølge testamentet havde Epstein godt 56,5 millioner dollar i kontanter, aktier for over 300 millioner dollar og obligationer for godt 14 millioner dollar.

Desuden rådede han ifølge testamentet over seks luksusejendomme. Deriblandt i Paris, Florida og New York. Ydermere er der nævnt aktiver for over 18 millioner dollar i form af fly, biler og både.

Samtidig med oplysningerne om hans testamente offentliggjorde The New York Times mandag nye detaljer om Epsteins sidste dage i Metropolitan Correctional Center på Manhattan.

Anonyme kilder fortæller til avisen, at milliardæren afskyede sin utøjsbefængte celle så meget, at han betalte advokater for at mødes med ham i op til 12 timer om dagen i et andet lokale i fængslet.

Kun sjældent vaskede han sig, og han foretrak at sove på cellens gulv frem for i sin seng.

En retsmedicinsk undersøgelse har fastslået, at Jeffrey Epstein tog livet af sig selv.

Hvordan?

Det amerikanske justitsministerium og forbundspolitiet FBI efterforsker, hvordan en af landets mest profilerede indsatte var i stand til at begå selvmord få uger efter et angiveligt tidligere forsøg på at tage livet af sig selv.

I sidste måned blev Epstein fundet halvt bevidstløs i en detention i New York efter et selvmordsforsøg, og han blev derfor efterfølgende overvåget.

Hvordan han alligevel bar sig ad med at tage sit eget liv vides ikke. En anonym fængselsvagt peger på, at på grund af underbemanding i fængslet var der ingen vagter på dødsnatten.

En kongelig affære

Jeffrey Epstein havde haft forbindelser til nogle af USA’s mest magtfulde personer. Blandt dem, som han havde været på venskabelig fod med, var præsident Donald Trump, tidligere præsident Bill Clinton og Storbritanniens prins Andrew.

Prins Andrew har sammen med andre prominente personligheder været sat i tæt forbindelse med Jeffrey Epstein. Siden 1990’erne har de to kendt hinanden – åbenbart så godt, at prins Andrews navn er at finde i retsdokumenterne i sagen mod Epstein.

Ifølge retsdokumenterne har prins Andrew haft tæt omgang med en kun 17-årig pige og befamlet en 21-årig kvinde.

Men i en erklæring fra Buckingham Palace forsøger prins Andrew at lægge afstand til den 66-årige milliardær.

Hertugen af York (Prins Andrew/ red.) er rystet over de nylige rapporter om Jeffrey Epsteins påståede forbrydelser” hedder det i erklæringen, hvor prins Andrew også kommenterer beskyldningerne om, at han selv skulle have været en del af skandalen:

Hans Kongelige Højhed beklager udnyttelsen af ethvert menneske, og forslaget om at han ville tolerere, deltage i eller tilskynde til sådan en adfærd er afskyelig” står der.

Powered by Labrador CMS