Sex and the City-stjerne går efter guvernørpost i New York

Skuespiller Cynthia Nixon, der spillede den iltre og rødhårede advokat Miranda i den legendarisk tv-serie, stiller op som guvernør i delstaten New York. Det har den 51-årige amerikaner netop offentliggjort i en video.

Udgivet Opdateret

Skuespiller Cynthia Ellen Nixon, der bedst er kendt for sin rolle som advokaten Miranda i tv-serien “Sex and the City”, stiller op til posten som guvernør i delstaten New York.

Det meddelte den 51-årige skuespiller mandag den 19. marts, ifølge nyhedsbureauet AFP-

Hun annoncerede sit kandidatur i en to minutter lang kampagnevideo, som hun har lagt op på Twitter.

Vil vælte erfaren politiker

Videoen viser skuespilleren i sit hjem med sin kone og sine børn, på en tur i undergrundsbanen og mens hun taler ved politiske begivenheder.

Den kan du se her (artiklen fortsætter under opslaget):


Med kandidaturet forsøger Nixon at vælte partifællen den etablerede demokratiske guvernør Andrew Cuomo, der går efter sin tredje periode, af pinden.

Kæmper for øget ligestilling

Nixon siger, at hun er “træt af politikere, der bekymrer sig mere om overskrifter og magt, end de gør om os”.

Cynthia Nixon er født og opvokset i New York, hvor hun boede med sin mor i en lejlighed, som hun selv betegner som en “etværelses på femte etage”.

Hun præsenterer sig selv som en stolt forælder til skolebørn, der kæmper for mere ligestilling.

Vil ændre sit elskede New York

– Vores ledere lader os i stikken. Vi er nu den mest ulige stat i hele landet med både utrolig rigdom og ekstrem fattigdom, siger hun i videoen ifølge AFP.

Hun fortæller om børn, der lever under fattigdomsgrænsen og stiller spørgsmålstegn ved, hvordan det kan ske.

– Jeg elsker New York. Jeg har aldrig ønsket at leve et andet sted, men noget skal ændres, siger hun.

Og meget tyder på, at hendes opråb bliver hørt – i hvert tilfælde har Cynthia Nixon netop sendt endnu en hilsen ud på det sociale medie (artikel fortsætter under billedet):


Vandt en Emmy for sin rolle

I “Sex and the City” spillede Cynthia Nixon den ene af fire sammentømrede voksne veninder i seks sæsoner.

Gennem sammenlagt 94 episoder og efterfølgende to spillefilm formåede kvartetten at sætte fokus på de udfordringer, der er ved at være kvinde i New York.

De tre andre skuespillere var Kristin Davis, Kim Cattrall og Sarah Jessica Parker. Cynthia Nixon har vundet en enkelt Emmy for sin optræden i serien.

Selv om Cynthia Nixon herhjemme primært kendes fra “Sex and the City”-sagaen, så har hun ifølge filmsitet Imdb.com spillet med i tæt på 100 forskellige film og tv-serier.

Powered by Labrador CMS