Sendt på job af kongen

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip besøgte parrets eget hertugdømme.

Udgivet Opdateret

Sveriges prins Philip og prinsesse Sofia er, trods corona-krisen, trukket i arbejdstøjet. De har netop været på besøg i deres eget hertugdømme, Värmland.

Besøget var et led i en række planlagte, royale besøg rundt om i landet, hvor medlemmer af kongefamilien med egne øjne konstaterer, hvordan pandemien påvirker og har påvirket dagligdagen. Det skriver Royal Central.

Artiklen fortsætter under videoen

Parret gør også selv opmærksom på besøget i et Instagram-opslag, der begynder med ordene: “Hvilken dag vi har haft i Värmland i dag.”

“Alle, vi besøgte, er blevet påvirket af pandemien på den ene eller anden måde. Og det er ikke forbi endnu. Vi er nødt til at mande os op for at modvirke yderligere spredning og de konsekvenser, vi ser på alle niveauer,” fortsætter de i opslaget.

Prinsparret indledte besøget med et møde med repræsentanter fra det lokal sundhedspersonale, hvor de hørte om hvilke ændringer, der er sket i det sundhedsfaglige arbejde i lyset af pandemien og de skridt, det medicinske samfund har taget for at bekæmpe corona-virussen.

Herefter gik turen videre til Centralhospitalet i Karlstad, hvor de kiggede på, hvordan man har forberedt sig på og behandler patienter.

De besøgte desuden ‘Outstanding Singles’, der er et socialt mødested for enlige forældre og deres børn samt ‘Karlstad Innovation Park’ hvor de mødte unge iværksættere, der har skabt en digital platform, ‘Zimify’, som skal dæmme op for ensomheden blandt studerende.

De hilste også på repræsentanter fra ‘Ineq Solutions’, der har oprettet det digitale værksøjskasse ‘Buhobox’, der skal fremme forebyggende arbejde med elevers sundhed i områdets skoler.

Frokosten blev indtaget på Kulinarika, der er en restaurant og vingård. Her hørte de om, hvordan pandemien har påvirket virksomheden samt fødevareproduktionen.

Sidste stop var i Berättarladan, hvor de mødtes med repræsentanter fra Västanå Teater. Her hørte de om pandemiens påvirkning af teaterverdenen og blev underholdt med en forestilling.

Prins Philip og prinsesse Sofias næste corona-besøg i Sverige finder sted den 19. november. Her går turen til Dalerne, hvor prinsessen er født og opvokset.

Powered by Labrador CMS