Se billederne: Stor royal festdag

Prins Sverre Magnus trådte lørdag ind i de voksnes rækker.

Udgivet Opdateret

Nok blev markeringen af corona-hensyn noget mere beskeden end oprindeligt planlagt. Alligevel var lørdag den 5. september en stor dag i det norske kongehus.

Her blev prins Sverre Magnus, søn af kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, nemlig konfirmeret i Asker kirke lidt sydvest for Oslo. Det skriver blandt andet Royal Central. Se billeder fra dagen i galleriet over artiklen.

Artiklen fortsætter under videoen

I forbindelse med kongelige konfirmationer er der tradition for, at de, der står fadder til dagens hovedperson, for prinsens vedkommende blandt andet dronning Máxima af Holland, kronprins Pavlos af Grækenland og prinsesse Rosario af Bulgarien, er blandt gæsterne.

Men på grund af hele corona-situationen var det kun medlemmer af den nærmeste familie, som deltog i festligheder. Heriblandt prinsens bedsteforældre, kong Harald og dronning Sonja. Desuden hans mormor Marit Tjessem samt hans halvbror Marius Borg Høiby, som kronprinsessen har fra sit første ægteskab.

Ialt havde prins Sverre Magnus selskab af 16 gæster ved ceremonien i Asker kirke, der blev transmiteret live på NRK og norsk TV2.

Det er godt et år siden prinsens storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra, blev konfirmeret i det kongelige kapel på slottet i Oslo og kun en uges tid efter hans kusine Leha Isadora Behn, der er datter af prinsesse Märtha Louise og nu afdøde Ari Behn, ligeledes bekræftede sin tro.

Prins Sverre Magnus blev født den 3. december 2005 og er den tredje i den norske tronarvefølge efter sin far og storesøster.

Da han blev døbt i 2006 var det hans farmor, dronning Sonja, der bar ham.

Powered by Labrador CMS