Se billederne: Margrethe bød på gallataffel

Der var god mad og underholdning ved dronning Margrethes gallataffel. Se billederne her!

Udgivet Opdateret

Der var tirsdag aften indbudt prominente gæster, da dronning Margrethe afholdte gallataffel på Christiansborg Slot.

Til sådan en aften hører der naturligvis god mad til.

Menuen stod på:

Rokkevinge roulade med ramsløg

Oksemørbrad en croute
Pommes souffle- saltbagt selleri- sauce bordeaulaise

Svampetærte

Kumquat fromage

Spisestellet

På bordet var der dækket op med ordensstel. Forretten blev serveret på sølvtallerkner fra 1750erne, hovedretten på Elefantordenstellet med de lyseblå elefantordensbånd på kanten af tallerknen og kæden, der flankerer ned over tallerkenen, og mellemretten på tallerkener med Regentparrets monogram placeret på et hjerte og vinstokløv på kanten. Desserten blev serveret på Storkronestellet med Regentparrets monogram, en purpurrød krone og en kant af egeløv.

Til de tre første retter var der dækket op med bestik med Regentparrets fællesmonogram. Til desserten blev der desuden dækket op med guldmundtøj til den kongelige familie og gæsterne, der var placeret tættest på dronningen, mens de øvrige gæster spiste med Christian IXs forgyldte sølvbestik fra kongens kroningsår 1863.

Underholdning

Og der var også musik:

Den Kongelige Livgardes Musikkorps
A.O. Stein: Dronning Margrethe d. II’s Parademarch
C.A. Nielsen: Forspil til 2. akt af operaen ”Saul & David”
H.C. Lumbye: Johanna Vals
H.C. Lumbye: Kong Frederik d. VII’s Honeur Marsch
Z. Fibich: Poème
P. Leemans: Marche des Parachutistes Belges
K.N. Andersen: Liva Medly
H.C. Lumbye: Velocipedes Galop

Underholdning ved Københavns Drengekor, Det Kongelige Kantori.

Dronning Margrethe holdt desuden en tale.

Se billederne øverst i artiklen…

Powered by Labrador CMS