Schwarzenegger i indædt tobak-kamp

Rygere i Los Angeles-forstaden Beverly Hills får svært ved at få stillet rygetrangen, når tobakssalg lukker.

Arnold Schwarzenegger mener, det skal være muligt at fyre op under cigaren. Kacper Pempel
Arnold Schwarzenegger mener, det skal være muligt at fyre op under cigaren. Kacper Pempel
Udgivet Opdateret

Som den første amerikanske by forbyder Beverly Hills stort set alt salg af tobak.

Byrådet i Beverly Hills har enstemmigt besluttet, at salg af cigaretter, cigarer, e-cigaretter og andre tobaksprodukter skal stoppe fra 2021.

Forbuddet gælder salgssteder som kiosker, supermarkeder og tankstationer.

Det vil også fortsat være muligt både at købe og tænde en cigar på tre eksklusive cigar-lounges i den berømte Los Angeles-bydel.

Det gælder blandt andet Grand Havana Room, som er skuespilleren Arnold Schwarzeneggers stamsted. Han har været fortaler for, at der fortsat skulle være mulighed for at ryge en cigar enkelte steder i byen, skriver Los Angeles Times.

Artiklen fortsætter under videoen


Ejere af tankstationer og kiosker har kæmpet imod den nye lov. De mener, at de vil miste kunder på det og i sidste ende blive tvunget til at afskedige medarbejdere.

Menthol forbudt

Californien har en af USAs højeste skatter på cigaretter – cirka 3 dollar per pakke (cirka 20 kroner). Californien er også blandt de stater, der har forbudt rygning på arbejdspladser og i restauranter og barer.

Det skriver CBS News.

I den nye lov er hoteller undtaget. Turisterne skal her have mulighed for at blive ved at ryge. De kan får tobakken leveret til deres hotelværelser, skriver nyhedsmediet.

I Beverly Hills er der allerede forbud mod at sælge mentholcigaretter og tobak med andre smage.

Dette forslag vil dog forbyde alle slags tobak fra blandt andet købmænd, hoteller og tankstationer. Der bor cirka 34.000 o Beverly Hills mellem West Hollywood og Los Angeles.

Powered by Labrador CMS