Sang berømt hit og styrtede ned

John Denver blev kun 53 år

John Denver blev 53 år. Han styrtede ned i Monterey Bay i Californien i sit specialbyggede fly.
Udgivet Opdateret

Country-sangeren John Denver havde tre interesser i sine sidste leveår: Musik, alkohol og flyvning.

Det hører da også til skæbnens ironi, at Denver skrev verdens-hittet Leaving on a jetplane - og selv styrtede i døden i en flyvemaskine.

Denvers far var pilot i det amerikanske flyvevåben. De to var ikke særligt tætte, men faderen lærte dog sin søn at flyve.

Erfaren pilot

John Denver havde omkring 2.700 timer som pilot, da han den 12. oktober 1997 gik ombord i sit private Experimental Rutan Long-EZ hjemmebyggede privatfly med registreringsnummer N555JD.

Sangeren ville øve start og landinger, men over Monterey Bugten i Californien mistede han pludseligt herredømmet over maskinen og styrtede ned i havet.

Noget tyder på, at det gik galt for den trænede pilot, da han skulle skifte brændstoftank under flyvningen. 

Voldsomme skader

Både fly og stjerne blev udsat for voldsomme skader. Der måtte flyves gamle fingeraftryk ind, for at John Denver kunne identificeres endeligt.

John Denver havde slet ikke licens til at flyve på det pågældende tidspunkt. Han drak i årevis tæt og havde periodevis massive alkoholproblemer.  I andre perioder var han helt alkoholfri.

Den populære sanger og komponist til mange af 70-ernes største hit blev 53 år. 

Strøet ud i bjergene

Et af hans smukkeste hits 'Rocky Mountain High' var en hyldest til de bjerge og den natur, han hele livet igennem elskede. 

Han var den kernesunde og pæne knægt, som skrev iørefaldende melodier, mens musikscenen i USA blev mere og mere præget af hippie-look og hårde stoffer.

John Denvers katalog af sange var stort. 'Take me home, country road'  var et andet kæmpehit.

John Denvers aske blev strøet ud i netop Rocky Mountains. 

KENDTE DRÆBT I FLYSTYRT

Mange berømtheder, skuespillere og musikalske stjerner er gennem årene omkommet i flystyrt. Ofte fordi de hyrede små, private flyvemaskiner, eller fordi de overvurderede sig selv og deres evner som pilot.

I denne miniserie fortæller vi om nogle af de tragiske styrt.

null
Powered by Labrador CMS