Royalt bryllup droppet

Prins Andrew-skandalen får BBC til at droppe fuld live-dækning af kongeligt bryllup. Samtidig er der tvivl om ITV.

Prinsesse Beatrice og hendes tilkommende, Edoardo Mapelli Mozzi, kan tilsyneladende glemme alt om et stort, offentligt bryllup BBC har meldt ud, at stationen ikke dækker det og ITV er i tvivl. Klik videre for flere blilleder. Foto: Scanpix/REUTERS/Benoit Tessier
Prinsesse Beatrice og hendes tilkommende, Edoardo Mapelli Mozzi, kan tilsyneladende glemme alt om et stort, offentligt bryllup BBC har meldt ud, at stationen ikke dækker det og ITV er i tvivl. Klik videre for flere blilleder. Foto: Scanpix/REUTERS/Benoit Tessier
Udgivet Opdateret

Til trods for, at prinsesse Beatrice er barnebarn til britiske dronning Elizabeth, er det muligt, hendes forestående bryllup med den italienske ejendomsudvikler Edoardo Mapelli Mozzi kommer til at foregå i helt privat regi.

Parret, der har kendt hinanden siden barnsben, annoncerede i september, de var blevet forlovet, samt at brylluppet er planlagt til at skulle stå i 2020.

Artiklen fortsætter under videoen

Nu har BBC så meldt ud, at TV-stationen ikke har planer om at producere en fuld live dækning af brylluppet, fortæller blandt andet Mirror. Mediet angiver prinsessens fars, prins Andrew, forbindelse til afdøde og pædofilidømte Jeffrey Epstein som årsag. Skandalen omkring prins Andrew er simpelthen blevet for varm.

BBC vil i stedet lave helt almindelig nyhedsdækning af begivenheden på tværs af stationens tjenester.

Tvivl om ITV

En anden af de helt store, britiske TV-stationer, ITV, har ifølge Mirror endnu ikke ønsket at melde ud, hvorvidt man herfra vil dække brylluppet. ITV var på pletten da Beatrice´s søster, prinsesse Eugenie, den 12. oktober 2018 gav sit ja til Jack Brooksbank og havde ved den lejlighed tre millioner seere.

Situationen har fået en royal ekspert til at gisne om et bryllup, der vil blive holdt i helt privat regi. Hele situationen omkring den vordende bruds far er ganske enkelt blevet for ‘giftig’.

Under normale omstændigheder tilbydes rettighederne til de store royale begivenheder kvit og frit til BBC på grund af dets status som det nationale TV-selskab. Det kan være stationens kontroversielle Newsnight-interview med Prince Andrew om Jeffrey Epstein-skandalen, der har påvirket beslutningen om at droppe den fulde live dækning.

Der er blevet gættet på, at rammerne om brylluppet bliver St George’s Chapel i Windsor men det er ikke bekræftet. Heller ikke datoen er endnu ikke blevet frigivet af Buckingham Palace. Det er dog forventningen, at begivenheden vil finde sted i slutningen af maj eller i begyndelsen af juni, så den ikke kolliderer med Royal Ascot.

Powered by Labrador CMS