Ramt af dødelig sygdom

Den engelske fodbold-legende Sir Bobby Charlton har fået konstateret demens.

Udgivet Opdateret

Sir Bobby Charlton, der af mange betegnes som den bedste, engelske fodboldspiller gennem tiderne, er blevet diagnosticeret med den grusomme sygdom demens.

Det bekræfter hans hustru, Lady Norma Charlton, ifølge The Guardian overfor The Telegraph

Artiklen fortsætter under videoen

Bobby Charlton spillede i perioden 1956 til 1973 hele 758 kampe for Manchester United og var med 249 mål for klubben indehaver af scoringsrekorden indtil den først blev tangeret og sidenhen slået af Wayne Rooney i 2017.

Gennem sine 17 år på Old Trafford var han med til at vinde tre nationale mesterskaber og ydermere såvel en Europa Cup som en FA Cup titel.

Han opnåede desuden 106 kampe og scorede 49 mål for det engelske landshold og var en af holdets absolutte nøglespillere, da England strøg helt til tops ved VM på hjemmebane i 1966.

Bobby Charlton, som i dag er 83 år, har tidligere haft døden helt inde på livet. Han var blandt de Manchester United spillere, der overlevede en tragiske flyulykke i München i 1958, hvor 23 personer omkom.

Holdet var på vej retur med fly til England efter at have spillet kvartfinale i Europa Cup mod Røde Stjerne i Beograd og var mellemlandet i den tyske lufthavn. Her forulykkede flyet da det igen skulle lette.

Ombord var der ud over spillerne og træneteamet også en række britiske sportsjournalister.

Demens er en sygdom, som langt fra er fjern for Bobby Charlton og den øvrige familie. Hans bror, Jack Charlton, der ligeledes var med på det engelske VM hold i 1966, døde 85 år gammel som følge af sygdommen så sent som den 10. juli i år.

Powered by Labrador CMS