Ramt af demens

69-årige Terry McDermott er ramt af demens, meddeler han via klubbens hjemmeside

Terry McDermott (til højre) var i en periode assistenttræner for Kevin Keegan (til venstre) i Newcastle United. (Arkivfoto)
Terry McDermott (til højre) var i en periode assistenttræner for Kevin Keegan (til venstre) i Newcastle United. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Liverpools tidligere midtbanestjerne Terry McDermott er blevet ramt af demens.

Den meddeler han via Liverpool FC's hjemmeside.

- Jeg skal bare tackle det, og det kommer jeg til. Det er sådan, jeg er opvokset. Intet er kommet nemt til mig.

- Jeg er ikke bange for at tage kampen, og som vi har set, er der mange andre tidligere spillere i værre tilstande end mig, siger McDermott.

Manchester United meddelte forleden, at klubbens tidligere topangriber Denis Law i en alder af 81 år er blevet ramt af demens.

- Jeg er blevet diagnosticeret med "blandet demens", som betyder, at der er tale om mere end én type demens - i mit tilfælde Alzheimers og vaskulær demens, sagde Denis Law torsdag.

Tidlig diagnose

McDermott har fået sin diagnose tidligt.

- Det værste har været, at indtil min diagnose blevet stillet, vidste jeg ikke, hvad der foregik. Antallet er tidligere spillere med demens eller Alzheimers er skræmmende, siger McDermott.

McDermott spillede 329 kampe og scorede 81 mål for Liverpool fra 1974 til 1982.

Han var med til at vinde blandt andet fire engelske mesterskaber og tre europæiske mesterskabstitler. I 1980 blev han kåret til årets spiller i England.

Karrieren talte også to perioder i Newcastle og 25 landskampe for England.

Powered by Labrador CMS