Queen’s sidste medlem: “Han flippede ud”

Endelig er der kommet en forklaring på, hvorfor Queen's fjerde medlem trak stikket fuldstændigt

De originale fire Queen-medlemmer. Fra venstre mod højre: Roger Taylor, Brian May, Freddie Mercury, John Deacon NORDFOTO 1995
Udgivet Opdateret

Da et af verdens mest populære rockbands rejste sig fra tabet af forsanger Freddie Mercury og vendte tilbage til scenen, manglede endnu ét af de oprindelige fire medlemmer.

Bassisten John Deacon havde ganske vist altid være den stille, generte krølhårede gut, der sjældent sagde noget og ikke bevægede sig meget på scenen.

Men han var dog med fra start til slut på både albums og turnéer, og han får stadig sin fjerdedel af bandets royalties.

Da Queen efter næsten 20 års fravær fra scenen gjorde comeback med først Poul Rodgers og senere Adam Lambert bag mikrofonen, var det uden John Deacon på bassen.

Den eneste hidtidige forklaring har været, at han ikke ønskede at stå i rampelyset mere efter Freddie Mercury død. Men nu viser det sig, at den karismatiske, “larger than life”-forsangers død har været mere traumatisk for John Deacon end først meddelt.

– Han flippede ud. Han besluttede, at han ikke mere kunne have med musikbranchen at gøre. Det var en mærkelig periode, og bandet var reelt færdigt, siger trommetslager Roger Taylor til det britiske onlinemedie Express.

De to tilbageværende medlemmer, guitarist Brian May og Roger Taylor, mistede herefter helt kontakten til John Deacon.

Udeblev fra filmpremiere

Den tidligere bassist er altså stadig økonomisk involveret i bandet, der informerer ham om alle udviklingsplaner. Men de hører intet og får ingen svar fra John Deacon, lyder meldingen fra May og Taylor.

Queen’s nyvundne popularitet nåede nye højder, da filmen om bandet, “Bohemian Rhapsody”, udkom for to år siden. Ved de store filmprisuddelinger sidste år kunne man igen kun se Roger Taylor og Brian May blandt gæsterne. Heller ikke dét, fik John Deacon frem fra sit skjul.

– Jeg har ikke hørt et pip fra ham. Ikke så eneste kvæk, udtaler Roger Taylor til Express.

Særligt bånd

En række forskellige kilder såsom Freddie Marcurys mangeårige personlige assistent, Deacons collegekammerat og formanden for Queens fanklub gennem 40 år forklarer, at der var er særligt bånd mellem Mercury og Deacon.

Roger Taylor og Brian May havde dannet bandet og var meget ambitiøse. De hvervede Freddie Mercury som forsanger, og John Deacon kom til som den sidste. Freddie Mercury tog den generte bassist under sine vinger. Det passede den stille fyr ganske fint, for flamboyante Mercury tiltrak sig alt opmærksomheden.

Da han døde i 1991 havde John Deacon meget svært ved at bearbejde tabet af vennen og frontfiguren for verdens måske største rockband dengang. En af hans få berømte udtalelser dengang var, at det var slut. Det gav ingen mening at fortsætte, fordi det var umuligt at erstatte Freddie.

Brian May har siden udtalt til Rolling Stones magazine, at Deacon havde det så svært med Mercurys død, at det rent faktisk ville blive endnu værre for ham at skulle spille med de resterende medlemmer.

Ville elske at have kontakt

Brian May har også sagt, at han er ked af, at de ingen kontakt har, og at han ville elske at have ham i nærheden. Men mens Queen især de seneste 6 år flittigt har turneret og fejret Freddie Mercurys eftermæle, har John Deacon i snart 30 år levet et fuldstændigt anonymt liv med sin kone Veronica Tetzlaff.

Pudsigt nok i Putney i det sydvestlige London. I samme hus, som han købte for sin allerførste royalty-check. Samme hus, hvor parrets seks børn voksede op.

Powered by Labrador CMS