Prinsesser siger ja tak

Kong Willem-Alexander og dronning Maximas tre døtre ønsker alle at få covid-19 vaccinen

Det hollandske kongepar ses her sammen med deres tre døtre, fra venstre, prinsesse Arina, prinsesse Alexia og kronprinsesse Amalia. Foto: Scanpix/REUTERS/Piroschka van de Wouw/Pool
Udgivet Opdateret

Mens den hollandske kronprinsesse, 17-årige Amalia, allerede blevet indkaldt til covid-19 vaccination, har hendes to yngre søstre, prinsesse Alexia på 16 og prinsesse Ariana på 14, endnu ikke hørt noget.

Men ifølge kongeparret er det blevet drøftet i familien og alle pigerne takker ja til at få vaccinen.

Alle tre er meget ivrige

Det har kongen ifølge blandt andet newsbeezer.com fortalt ved et møde med pressen.

– Alle tre er meget ivrige efter at bidrage til kampen mod denne forfærdelige virus, der har hærget os i næsten halvandet år. Og jo flere mennesker, der vaccineres, jo bedre. Man vaccinerer sig ikke kun for sin egen skyld men også på grund af sine medmennesker, så vi igen kan få åbnet op for samfundet, sagde han.

Følger anbefalingerne

Kongen understregede samtidig, at det ikke er op til ham at overbevise folk om, de bør tage imod vaccinen.

– Folk skal selv tage beslutningen, men som familie har vi valgt at følge anbefalingerne fra myndighederne, forklarede han.

I henhold til de hollandske regler er alle tre prinsesser berettiget til at få vaccinen. De to ældste kan på grund af deres alder selv bestemme, om de takker ja mens Alexia skal have accept fra sine forældre.

De hollandske regler siger dog, at såfremt en 14-årig ikke kan blive enig i spørgsmålet med sine forældre, så er det i sidste ende barnets beslutning, der gælder.

Powered by Labrador CMS