Prinsesse nomineret til særlig udmærkelse

Flere prominente navne blandt de nomineret til en ny-indstiftet covid-19 pris.

Udgivet Opdateret

Til nogens store overraskelse er prinsesse Sofia blandt en række ganske prominente personer, der er nomineret til en helt særlig og ny-indstiftet, svensk pris, ‘Århundredets Covid-helt’, der bliver uddelt  i forbindelse med kåringen af ‘Hverdagens Helte 2020’ i Sverige.

Bag prisen og nomineringen står konsulentvirksomheden Consid, der har speciale i digital markedsføring. Det skriver Svensk Damtidning.

Artiklen fortsætter under videoen

Prinsessen har været meget synlig i forbindelse med kampen mod corona-pandemien i Sverige. Blandt andet ved at melde sig som frivillig hjælper på Sophiahemmet i Stockholm, der er et af mange behandlingssteder for corona-smittede.

Prinsessen har ikke haft direkte kontakt med patienterne, men har aflastet det faglige personale i andre situationer.

“H.K.H Prinsesse Sofia er vores kongelige ikon, der valgte at tage den hvide kittel på og arbejde her under ​​Covid-19 pandemien. Sofiahemmet blev styrket og det svenske folk blev yderligere gjort opmærksom på, hvor alvorlig pandemien er. Hun er blevet hyldet over hele verden for sin indsats,” står der blandt andet i motivationen for nomineringen.

Det ligger dog ikke nødvendigvis lige for, at det bliver prinsesse Sofia, der løber med prisen. Listen med nominerede tæller nemlig andre særdeles prominente navne.

Blandt disse er for eksempel stats-epidemiolog ved den svenske sundhedstyrelse, Folkhälsomyndigheten, Anders Tegnell samt Emma Frans, der har en doktorgrad i medicinsk epidemiologi.

Hvem, der får prisen, offentliggøres ved en digital galla den 21. november.

Powered by Labrador CMS