Prinsesse Marie debuterer som forfatter

Den danske prinsesse går skridtet videre i kampen mod madspild. Nu afslører hun sine egne opskrifter.

Offentliggjort Sidst opdateret

Prinsesse Marie har gennem årene gang på gang vist sin kærlighed til at lave mad, men også at bekæmpe det massive madspil, der sker verden over.

Hun har inviteret skolebørn med i køkkenet, vist hvordan hun smører madpakker og været med til at sætte fokus på Folkekirkens Nødhjælps We Food-butikker, hvor madvarer, der intet fejler, men som ellers ville blive smidt ud, bliver solgt til spotpris.

Artiklen fortsætter under videoen.

Denne kærlighed og dedikerede indsats har nu kastet et nyt hjertebarn af et projekt af sig for den prinsessen. Marie har nemlig indvilget i at afsløre sine egne opskrifter i sin kamp for at få danskerne til at mindske madspild.

Det skriver forlaget Gyldendal i en pressemeddelelse.

Men selvom prinsesse Marie deler ud af de private opskrifter, så er der faktisk også andre kendte danskere, der deltager i bogen. En række kendte kokke og stifteren af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, står hun nemlig bag kogebogen “Mad med respekt”.

– Alle opskrifter i bogen er baseret på madvarer, som er blandt dem, der typisk smides ud i danske husholdninger, og “Mad med respekt” viser også konkret, hvordan resterne opbevares og udnyttes bedst muligt, samt hvordan måltider og indkøb planlægges med henblik på at mindske madspild, står der i pressemeddelelsen.

– Prinsesse Marie skriver bogens forord og bidrager med egne opskrifter, lyder det.

Ifølge pressemeddelelsen smider en dansk gennemsnitsfamilie hvert år mad i skraldespanden for op imod 7200 kroner.

Også kokkene Timm Vladimir og Louisa Lorang medvirker i kogebogen.

“Mad med respekt” udkommer 5. november.

Powered by Labrador CMS