Prins udnyttet af internet-svindlere

Hoffet har udsendt en advarsel om en falsk hjemmeside, der lokker penge ud af folk i prinsens navn.

Svenske prins Carl Philip, der er blevet forsøgt udnyttet af internet-svindlere. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/Fredrik Sandberg/TT News Agency
Svenske prins Carl Philip, der er blevet forsøgt udnyttet af internet-svindlere. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/Fredrik Sandberg/TT News Agency
Udgivet Opdateret

Der går næsten ikke en dag, uden man hører om internet-svindel på den ene eller anden måde. Nogle køber og betaler for ikke eksisterende varer og andre bliver fralokket fortrolige oplysninger. Det skorter ikke på kreativitet, når det gælder denne form for svindel.

Nu er der så også nogen, der forsøger at lokke penge ud af folk via en falsk hjemmeside, hvoraf det fremgår, den repræsenterer svenske prins Carl Philip, skriver Expressen.

Artiklen fortsætter under videoen

Helt præcist opfordrer hjemmesiden til, at man på vegne af prinsen støtter en velgørenhedsfond.

Det har nu fået hoffet til at udsende en pressemeddelelse, hvor der advares mod svindlen.

“Det er kommet til hoffets kendskab, at der findes et falsk websted, der hævder at repræsentere H.K.H. prins Philip og en fond i hans navn. Webstedet udsender invitationer til påståede begivenheder og beder modtagerne om at donere penge til fonden”, står der blandt andet.

Det fremgår også, at kommunikationen foregår på engelsk, og at svindlen er anmeldt til politiet.

– Der forekommer desværre ind imellem falske websteder af forskellige slags. Det er vigtigt, vi har kontrol over det, og at vi reagerer på det, forklarer hoffets pressechef, Margareta Thorgren til Expressen.

Hun siger også, at det var kongehusets sikkerhedsafdeling, der opdagede webstedet, og at det er vigtigt for prinsen, der sættes ind mod den.

Dette er ikke første gang, nogen har oprettet et falsk websted i et navn fra det svenske kongehus. For et par år siden blev der oprettet flere falske Facebook-sider. Det gik blandt andet ud over Carl Philips hustru, prinsesse Sofia.

Powered by Labrador CMS