Prins sur over statsadvokats angreb

Prins Andrew er angiveligt sur over statsadvokatens udmelding om prinsens samarbejde i sagen om Jeffrey Epstein.

Udgivet Opdateret

Mandag blev prins Andrew kritiseret af statsadvokaten, der klandrede prinsen for på ingen måde at samarbejde med anklagere eller FBI i sagen om Jeffrey Epstein.

Selv om det britiske kongehus har nægtet at kommentere på statsadvokaten påstand, så har kilder udtalt, at prinsen er blevet meget vred over anklagen, skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter efter videoen

Sur og forvirret prins

På et pressemøde ude foran den sigtede Jeffrey Epsteins hus kommenterede statsadvokaten Geoffrey S. Berman på prins Andrews involvering i sagen om rigmanden. Her fortalte han de mange fremmødte, at både anklagere og FBI ikke er blevet mødt med nogen form for samarbejde fra prinsens side.

Det britiske kongehus har ikke villet kommentere sagen, men har meddelt, at de har bedt prinsens advokater håndtere sagen. Dog har kilder tæt på prinsen givet udtryk for, at det er et angreb, der har ramt prinsen.

– Han er sur over den måde, han er blevet portrætteret på og forvirret over, hvorfor det blev sagt, lyder det fra en kilde.

Det uddybes med, at prinsen ikke har oplevet at blive kontaktet af hverken anklagere i sagen eller af FBI, som efterforsker sagen.

Vil høre om venskabet

Det er prins Andrews venskab til rigmanden Jeffrey Epstein, der er af interesse for FBI.

I længere tid har prins Andrew været venner med den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein. Det venskab har den britiske prins i et stort interview med BBC forklaret, at han burde have droppet, da Jeffrey Epstein første gang blev dømt i en sag om rufferi. Men det gjorde prinsen ikke.

Desuden har en kvinde ved Virginia Giuffre fortalt, at hun blev holdt som sexslave af Jeffrey Epstein, og at hun, da hun kun var 17 år gammel, blev tvunget til at have sex med prins Andrew.

I interviewet nægter prinsen ethvert kendskab til kvinden. Der findes dog et billede af de to sammen fra den pågældende aften, hvor prinsen har armen rundt om Virginia Giuffre. Der er senere blevet spekuleret i, om det er et manipuleret foto.

Erklærede et samarbejde

Skandalesagen har haft stor betydning for prinsen, der både er blevet smidt ud hjemmefra, mens han også er trådt i baggrunden fra de royale pligter, han ellers har besiddet.

I en officiel pressemeddelelse forklarede prinsen, at hans relation til Jeffrey Epstein var et problem for hele familiens ellers så værdifulde arbejde. Ligesom at prinsen også adresserede sit engagement i efterforskningen af sagen.

Her gav han udtryk for, at han var villig til at hjælpe.

Powered by Labrador CMS