Prins nægter at samarbejde i skandalesag

Prins Andrew angribes af anklageren i sagen om Jeffrey Epsteins for ikke at være samarbejdsvillig.

Udgivet Opdateret

Selv om skandalen med den britiske prins Andrew i spidsen måske er gået lidt i glemmebogen, så kører efterforskningen af sagen mod Jeffrey Epstein for fulde tryk.

Men den advokaten Geoffrey S. Berman har dog oplevet noget af en stopklods i sagen, og det er efter sigende prins Andrew, skriver TMZ.

Artiklen fortsætter efter videoen

Intet samarbejde

Mandag afslørede den amerikanske advokat Geoffrey S. Berman, der fører sagen mod rigmanden Jeffrey Epstein, at der ikke ligefrem er en god kommunikation mellem ham og prins Andrew.

Advokaten oplever, at prinsen på ingen måde er samarbejdsvillig overfor hverken FBI eller anklagerne i sagen.

Egentlig havde advokaten stillet op foran Jeffrey Epsteins tidligere hjem for at besvare spørgsmål om ofre for menneskesmugling, men spørgerunden endte også med at have fokus på den igangværende sag.

Jeffrey Epstein, der tog sit eget liv i arresten, blev sigtet for rufferi og menneskesmugling samt seksuel omgang med mindreårige.

Godt venskab til rigmanden

I længere tid har prins Andrew været venner med den amerikanske rigmand Jeffrey Epstein. Det venskab har den britiske prins i et stort interview med BBC forklaret, at han burde have droppet, da Jeffrey Epstein første gang blev dømt i en sag om rufferi. Men det gjorde prinsen ikke.

Desuden har en kvinde ved Virginia Giuffre fortalt, at hun blev holdt som sexslave af Jeffrey Epstein, og at hun, da hun kun var 17 år gammel, blev tvunget til at have sex med prins Andrew.

I interviewet nægter prinsen ethvert kendskab til kvinden. Der findes dog et billede af de to sammen fra den pågældende aften, hvor prinsen har armen rundt om Virginia Giuffre. Der er senere blevet spekuleret i, om det er et manipuleret foto.

Erklærede et samarbejde

Skandalesagen har haft stor betydning for prinsen, der både er blevet smidt ud hjemmefra, mens han også er trådt i baggrunden fra de royale pligter, han ellers har besiddet.

I en officiel pressemeddelelse forklarede prinsen, at hans relation til Jeffrey Epstein var et problem for hele familiens ellers så værdifulde arbejde.

“Igennem de seneste dage er det gået op for mig, at omstændighederne i forbindelse med min tidligere relation til Jeffrey Epstein er blevet belastende for min families arbejde og det værdifulde arbejde, som foregår i forskellige organisationer og andre velgørende institutioner, som jeg er stolt over at støtte”.

Ligeledes ytrede prinsen også i pressemeddelelsen, at han naturligvis ville samarbejde på bedste vis med efterforskere i sagen. Det er dog det, prinsen nu kritiseres for.

Powered by Labrador CMS