Prins Henriks navn bliver aldrig glemt af disse entusiaster

Prinsen elskede roser. Nu findes der en rose, der hedder Prins Henrik.

Udgivet Opdateret

Prins Henrik elskede roser, og for at ære ham og kærligheden til den smukke blomst, fik prinsen søndag, 1. juli, en rose opkaldt efter sig. Det skriver Roses Forever i en pressemeddelelse.

Hyldesten og navngivningen fandt sted ved Orangeriet på Fredensborg Slot hvor kongelig skuespiller, Ghita Nørby, gav en orange rose navnet ‘Prins Henrik’ for øjnene af 400 deltagere ved World Rose Convention, der i 2018 blev afholdt i Danmark. H.K.H. Kronprinsesse Mary er protektor for World Rose Convention, men det er uvist, om hun var med ved navngivningen.

Henriks ord var med

Ghita Nørby tog udgangspunkt i et af prinsens digte, da hun navngav den nye rose, og ifølge Roses Forever havde prinsen selv valgt den rose, der skulle have navn efter ham.

” Orange er mine silkelækkerier
såsom kærlighed og frimodighed”

skrev Prins Henrik om farven orange, og det var med de ord, Ghita Nørby startede talen, der sluttede af med navngivningen af den orange rose.

Lykkelig forædler

Det er rosenforædleren Rosa Eskelund, der forædlet rosen, og hun er selvsagt stolt over, at Prins Henrik valgte netop hendes rose.

– Jeg er så lykkelig over, at Prins Henrik nu endelig har fået sin egen rose. Han fortjener en rose, og det glæder mig så meget, at Prinsen selv nåede at vælge den. Smukkere kan det ikke blive, siger Rosa Eskelund i pressemeddelelsen. Rosa Eskelund ejer Roses Forever.

Rosen blev valgt af prinsen for tre og et halvt år siden. Den har været 10 år undervejs, og nu den er testet og navngivet skal den plantes ud ved Orangeriet på Fredensborg Slot.

Powered by Labrador CMS