Prins Henriks nære ven: Vidste det var slut

Et ganske særligt venskab bestod mellem prins Henrik og hotelmanden Enan Galaly.

Udgivet Opdateret

I mange år var prins Henrik og vennen Enan Galaly sammen, når prinsen besøgte ham i Egypten. Prins Henrik har altid elsket den danske sommer, men det er næppe nogen hemmelighed, at franskmanden også nød at tage på sommerferie på Chateau de Cayx, men prinsen var også helt vild med at besøge Egypten.

I Egypten boede prinsens bedste ven Enan Galaly, som i Danmark opnåede en stor karriere i hotelbranchen, men det var, da prinsen rejste til Egypten, at de to blev nære venner. Det er derfor heller ikke den store overraskelse, at prins Henrik i sin sidste tid brugte megen tid i sydens varm med en kær ven.

– Prinsen nød sin sidste tid i varmen, men vi vidste, hvor det bar hen. Jeg savner ham, og jeg synes, han fortjener at blive hyldet meget mere, end han blev dengang, sagde Enan Galaly i forbindelse med mindekoncerten for prins Henrik i Fredensborg Slotskirke til Se og Hør.

I et stort interview med Se og Hør fortæller hotelmanden, hvordan prins Henrik aldrig var mere end 50 meter fra ham, under opholdet i Egypten. Og Enan Galaly fortæller samtidig, hvordan prinsen til trods for sin sygdom levede livet til sidste dråbe.

Prins Henrik evnede nemlig at gå ture på stranden, ride på kamel, men også at købe gaver til svigerdøtrene og børnenebørn på den lokale basar. Og da prins Henrik måtte hastes tilbage  til Danmark i privatfly i slutningen af januar 2018, der sad Enan ved prinsens side.

Powered by Labrador CMS