Prins Henrik havde en sidste stor overraskelse til Margrethe
En fransk romantiker.
Prins Henrik havde forud for sin død den 13. februar planlagt en sidste hyldest af sin og hustruen Hendes Majestæt Dronning Margrethes kærlighed.
Den blev markeret ved prinsens bisættelse, afslører Kongehuset selv.
Det var dog ikke til at se det, hvis man ikke lige vidste det.
Til trods for TV-transmission og fotograf-hav krævede det et helt særligt kendskab at gennemskue den romantiske prins’ overraskelse til Margrethe.
Overraskelsen trækker desuden tråde til parrets bryllup 10. juni 1967.
Stort galleri: Se alle billederne fra prins Henriks bisættelse
I et opslag på Kongehusets egen Facebook-profil fremgår det, at det blomsterhav, der mødte de indbudte og nok i særdeleshed Hendes Majestæt på gulvet i Christiansborg Slotskirke, var arrangeret helt særligt efter Prins Henriks ønske.
Dejligst var pigen
Spoler vi tilbage til den glædens dag i juni ’67, ser vi Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat rejse sig og tale for sin brud.
Dengang tronfølger Margrethe d. 2. I talen citerer den franske greve et digt skrevet af Christian Winther.
“Jeg kom fra et blomsternes land til en blomstrende have: Syren og guldregn, hyld og bonderose, blomster i parker, i marker og skov, blomster i grøftekanten. Men pigen var dog havens allersomdejligste pynt“, sagde prinsen ved den lejlighed – henvendt til Margrethe, forstås.
Spolet frem til tirsdag den 20. februar. Bisættelsen i Slotskirken.
Her lød ordene igen. Denne gang udtalt af den kongelige konfessionarius Erik Norman Svendsen ved Prins Henriks bisættelse.
Havet af blomster
På Facebook skriver Kongehuset tirsdag aften, at blomster og kranse i Christiansborg Slotskirke var arrangeret på en helt særlig facon – nøje planlagt af afdøde selv.
– Det var Prins Henriks ønske, at overraske Dronningen en sidste gang. Derfor var kranse og blomster arrangeret som en “blomstrende have”, skriver Kongehuset.
Valget af musik, lokation og ceremonien helt generelt var også – stik mod traditionerne – foretaget med prinsens finger i spil.