Prins Charles vil lave royal udrensning

Skandaleramte prins Andrew er allerede blevet fritaget fra sine royale pligter. Andre medlemmer af kongehuset kan forvente lignende tiltag.

Prins Charles agter angiveligt at rense ud i det britiske kongehus. Iagtagere mener, at processen allerede er sat i gang. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/Hannah Mckay
Prins Charles agter angiveligt at rense ud i det britiske kongehus. Iagtagere mener, at processen allerede er sat i gang. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/REUTERS/Hannah Mckay
Udgivet Opdateret

Det er ikke den store hemmelighed, at Storbritanniens kommende konge, prins Charles, har et ønske om at slanke kongehuset. Nøjagtigt som det netop er sket i Sverige.

Charles’ egen bror, skandaleramte prins Andrew, er allerede blevet fritaget for alle sine royale pligter og ifølge The Sun, kan hans døtre, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, se frem til at få en lignende fyreseddel, når Charles overtager tronen. De har begge i dag et beskedent antal royale pligter at udføre.

Artiklen fortsætter under videoen

Det til trods for, at de er de eneste, ud over prins prins William og prins Harry, der har royale titler. Hverken prins Edwards eller prinsesse Annes børn må kalde sig prinser og prinsesser.

Prins Andrew blev tvunget til at afstå fra sine royale pligter efter sit katastrofale interview med Emily Maitlis på BBC den 16. november. Ydermere har forskellige organisationer og virksomheder trukket sig fra alt samarbejde med ham. Senest hans egen Golf Organisation.

Prinsen er blevet stærkt kritiseret for sit venskab med pædofilidømte og nu afdøde Jeffrey Epstein og for ikke at vise empati for vennens ofre.

– Prins Andrew er ude af billedet og jeg kan ikke se ham påtage sig nogen form for royale pligter igen. Desuden er ethvert håb om, at hans døtre kommer til at fortsætte deres arbejde for kongehuset nu væk. Jeg tror, monarkiet fremadrettet kommer til at bestå af prins Charles samt hans børn og børnebørn, siger Brittani Barger, vice-chefredaktør for Royal Central, til The Sun.

Brittani Barger mener også, at prins Andrew skandalen har forstærket prins Charles’ ønske om at slanke kongehuset.

– Processen med at slanke monarkiet er allerede begyndt. Vi ved, Charles pressede sin mor til at mødes med Andrew og fik ham til at afstå fra sine royale pligter, siger hun.

Ifølge The Sun er prins Charles i øjeblikket på Sandringham, for at rådføre sig med sin far.

Powered by Labrador CMS