Prins bliver væk fra datters store dag

En stort anlagt forlovelsesfest - men den kommende bruds far var ingen steder at se.

Udgivet Opdateret

For britiske prinsesse Beatrice bød onsdag på en af livets helt store dage, da hun holdt sin forlovelsesfest på det populære The Chiltern Firehouse i London, hvor kendisser normalt flokkes til.

Artiklen fortsætter under videoen.

Og onsdag var ingen undtagelse, da kendisser flokkes til for at fejre prinsessen – og navne som Ellie Goulding, Robbie Williams og Pippa Middleton var alle at finde på den stjernespækkede gæsteliste. Men et navn glimtede i sit fravær, da hendes egen far ikke mødte op til begivenheden.

Prins Andrew valgte nemlig at blive væk, da han var bange for at få negativ omtale til datterens store dag. Det skriver The Sun.

– Planen var, at han skulle deltage til Beatrices forlovelsesfest sammen med Fergie (Sarah Ferguson, red.), men situationen er mere anspændt end som så. Han ønskede ikke at overskygge begivenheden, især ikke når der kom mange kendisser, som han kunne stille i en dårlig situation, lyder det fra en kilde til The Sun.

Royal position i fare

Men er der to mennesker, som følger situationen omkring prinsen nærmere end nogen andre, er det døtrene prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, han har sammen med Sarah Ferguson. Døtrene er godt nok lykkedes med at holde sig på afstand af dramaet, i hvert fald i offentligheden, men sagen kan få store konsekvenser for dem. Det skriver Mirror.

De rangerer ikke højt nok i den kongelige familie til at kunne leve af deres royale status. Derfor har de begge to et egentligt arbejde ved siden af deres indsats indenfor velgørenhed og enkelte små, royale opgaver. Beatrice arbejder indenfor økonomi og rådgivning i en softwarevirksomhed og Eugenie i et London-baseret kunstgalleri.

Prins Andrew har altid presset på for at få sine døtre skubbet frem i hierarkiet, men det anser en royal ekspert nu som værende en ikke eksisterende mulighed. Kilden tror i stedet, at døtrenes nuværende betydning for og i den kongelige familien nu i stedet kan blive et emne til diskussion.

Den dårlige ven

Hele miseren er udløst i forbindelse med anklagerne mod Jeffrey Epstein. Erhvervsmanden der flere gange var under anklage for rufferi og misbrug af kvinder. Unge kvinder.

Forholdet til netop Epstein har sammen med påstande om et upassende forhold til en mindreårig pige og det kaotiske live-interview på BBC, der var særdeles klodset og afslørende har fået prinsen lagt for had.

Ikke mindst i offentligheden. Han har selv reageret i en pressemeddelelse:

“Igennem de seneste dage er det gået op for mig, at omstændighederne i forbindelse med min tidligere relation til Jeffrey Epstein er blevet belastende for min families arbejde og det værdifulde arbejde, som foregår i forskellige organisationer og andre velgørende institutioner, som jeg er stolt over at støtte”.

Powered by Labrador CMS