Prins Andrew-dramaet får konsekvenser for døtrene

Prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie kan blive presset af deres fars forbindelse til pædofilidømte Jeffrey Epstein.

Forbindelsen til sexdømte og nu afdøde Jeffrey Epstein har bragt britiske prins Andrew i et sandt drama. Lige nu har han faktisk ikke meget at smile af. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/David Mirzoeff/ Pool via REUTERS/File Photo
Forbindelsen til sexdømte og nu afdøde Jeffrey Epstein har bragt britiske prins Andrew i et sandt drama. Lige nu har han faktisk ikke meget at smile af. Klik videre for flere billeder. Foto: Scanpix/David Mirzoeff/ Pool via REUTERS/File Photo
Udgivet Opdateret

For britiske prins Andrew har den seneste tid været en ren katastrofe. Ikke mindst efter han gav et interview til BBC Newsnight.

I interviewet blev hans venskab med den dømte og nu afdøde sexforbryder Jeffrey Epstein drøftet og det slap han ikke specielt godt fra. Både den britiske og den internationale presse sammenlignede efterfølgende prinsens attitude og ageren under interviewet med ‘et trafikuheld’.

Artiklen fortsætter under videoen

Heller ikke inderkredsen i den royale familie er begejstret. Specielt ikke hans mor, dronning Elizabeth. Hun har taget konsekvensen og fritaget ham for alle officielle pligter og endda bedt ham om at rømme og forlade sit kontor på Buckingham Palace.

Begge døtre har civile jobs

Men er der to mennesker, som følger situationen omkring prinsen nærmere end nogen andre, er det døtrene prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, han har sammen med Sarah Ferguson. Døtrene er godt nok lykkedes med at holde sig på afstand af dramaet, i hvert fald i offentligheden, men sagen kan få store konsekvenser for dem. Det skriver Mirror.

De rangerer ikke højt nok i den kongelige familie til at kunne leve af deres royale status. Derfor har de begge to et egentligt arbejde ved siden af deres indsats indenfor velgørenhed og enkelte små, royale opgaver. Beatrice arbejder indenfor økonomi og rådgivning i en softwarevirksomhed og Eugenie i et London-baseret kunstgalleri.

Prins Andrew har altid presset på for at få sine døtre skubbet frem i hierarkiet, men det anser en royal ekspert nu som værende en ikke eksisterende mulighed. Kilden tror i stedet, at døtrenes nuværende betydning for og i den kongelige familien nu i stedet kan blive et emne til diskussion.

Ændring af bryllupsplaner?

Den royale ekspert Marlene Koenig gætter på, at Beatrice muligvis kan komme til at betale yderligere en pris. Hun annoncerede i april i år sin forlovelse med ejendomudvikleren Edoardo Mapelli Mozzi.

Mange forventer brylluppet, der er planlagt til 2020, bliver et brag af en fest som hendes søster fik, da hun blev gift den 12. oktober 2018. Marlene Koenig er knap så sikker.

– Jeg vil ikke blive overrasket, hvis hun får et stille og roligt bryllup uden live dækning og offentlig deltagelse, siger hun.

Powered by Labrador CMS