Poul Krebs takker af

Poul Krebs spiller denne sommer sine sidste festivalkoncerter. Det er vemodigt. Men han insisterer på at hive stikket, før andre gør det for ham

Udgivet Opdateret

Den folkekære musiker Poul Krebs spillede onsdag åbningskoncerten på scenen The Hood på Smukfest. Efter tre år uden festival i Skanderborg var han og publikum endelig tilbage under de ikoniske bøgekroner.

Men onsdag var også dagen, hvor Poul Krebs skulle sige farvel til festivalen.

For han skal ikke længere spille festivalkoncerter, har han tidligere på året bebudet. Koncerten blev dermed hans sidste på Smukfest.

- Det var supervemodigt, siger Poul Krebs.

Vildt rørende

Der er en særlig vibe ude i Bøgeskoven, som danner rammerne om Smukfest, lyder det fra Poul Krebs.

Han ved, hvad han taler om. Han har siden halvfemserne været noget nær fast inventar på festivalen og er absolut en af de artister, som har spillet allermest i Bøgeskoven.

- Der var flere momenter, som vil brænde sig fast, siger han om sin sidste koncert og fortsætter:

- Øjeblikke, hvor man tænker: "Shit, det der ville jeg gerne lige have frosset", siger han og fortsætter:

- I slutningen af "Lad mig følge med" fortsatte publikum med at synge, efter at vi var stoppet med at spille. Jeg stod ude på scenekanten og kunne bare høre dem synge til os. Det var vildt rørende.

Ikke et hit

Sangen er ikke noget traditionelt hit, fortæller Poul Krebs. Den bliver ikke spillet særlig tit i radioen, og streamingtallene er heller ikke videre imponerende.

Men når han og bandet spiller nummeret til koncerter, sker der noget magisk.

- Sådan er det med nogle sange. De har et liv, som kun er live, siger Poul Krebs.

De store radiohits som "Sådan nogen som os" og "Johnny han var lige ved at blive sindssyg" klarer sig også ganske godt til Poul Krebs' mange festivalkoncerter.

Vil selv bestemme

Han kommer til at savne at være det musikalske bagtæppe til danskernes sommer. Alligevel føles det rigtigt at stoppe, lyder det fra den 66-årige sanger.

- Jeg vil ikke stå på scenen i den her ikoniske bøgeskov og så mærke, at folk synes, at jeg skulle have givet stafetten videre sidste år.

- Det skal hverken være mit management, min booker eller publikum, der siger: "Nu gider vi ikke at høre ham mere". Der skal være ikke være andre end mig, der siger stop, siger han.

Lever med tvivl

Alligevel har Poul Krebs sine tvivl. Og han kan godt være bange for at fortryde, medgiver han.

- Men det kan jeg godt leve med. Jeg har fortrudt mange ting, og det skal man også gøre, fortæller han.

- Jeg ved, at når der er Smukfest næste år, vil jeg jo virkelig gerne stå der. Men nu har jeg taget beslutningen, og det er fint.

Næste sommer vil han i stedet tage på ferie i udlandet med sin familie, der tæller hustruen Ulla og parrets tre børn. Han vil, som han siger, lave noget helt andet.

En del af motoren

- For jeg vil ikke sidde derhjemme og tænke: "Shit, det var ærgerligt".

- Jeg har jo tvivlen hele tiden. Men tvivlen er også en del af motoren. Jeg skal have tvivlen, for jeg skal ikke være nagelfast, siger sangeren.

Han afviser da heller ikke, at man i fremtiden kan komme til at se ham på en festivalscene.

- Det kan ske, at jeg dukker op med nogle andre eller har en gæsteoptræden på en koncert, siger han.

Under alle omstændigheder er han langtfra færdig med at spille live, understreger han, selv om det for fremtiden vil være "på et lavere blus".

Stadig sulten og nysgerrig

Poul Krebs har 25 album på cv'et - det nyeste er fra i år. Derfor kan der godt gå lidt tid, før der igen lander et album fra hans hånd, siger han.

Det betyder dog ikke, at der bliver helt stille fra ham. Der kan komme nogle singler, og han skriver også musik til film.

- Jeg er stadig sulten og nysgerrig. Jeg har masser af drømme og ambitioner, forsikrer den erfarne musiker.

Næste stop på Poul Krebs' sidste festivalturné bliver i Aalborg torsdag, hvorefter turen går til Bork Fest fredag. Sidste koncert bliver i Odense i september.

Poul Krebs har spillet utallige koncerter på festivaler i hele landet - fra Skagen til Tønder og Bornholm til Herning. Årets festivalturné bliver hans sidste. (Arkivfoto).
Poul Krebs har spillet utallige koncerter på festivaler i hele landet - fra Skagen til Tønder og Bornholm til Herning. Årets festivalturné bliver hans sidste. (Arkivfoto).

POUL KREBS

Poul Krebs (født 28. maj 1956 i Aarhus) er en dansk pop/rock-sanger, sangskriver og musiker. Han har udgivet 23 albums samt opsamlinger, der sammenlagt har solgt mere end 1 million eksemplarer. Poul Krebs fik sit store gennembrud med albummet Små sensationer (1995), som bl.a. indeholdt hittet "Sådan nogen som os".

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS