Poul Krebs dybt bekymret

Med sit nye album har Poul Krebs udnyttet corona-vakuummet og skrevet sange om natten til de mørke timer. Tiden har givet plads til musikalsk eftertanke

Poul Krebs fik sit folkelige gennembrud med albummet 'Små sensationer' fra 1995, der indeholder sangen 'Sådan nogen som os'. Siden karrieren startede i slutningen af 1970'erne er det blevet til nu 24 album og utallige optrædener. (Arkivfoto).
Poul Krebs fik sit folkelige gennembrud med albummet "Små sensationer" fra 1995, der indeholder sangen "Sådan nogen som os". Siden karrieren startede i slutningen af 1970'erne er det blevet til nu 24 album og utallige optrædener. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

For musikere og andre dele af kulturbranchen, der lever af at samle folk, har de sidste knap to år været fyldt med dårlige nyheder.

Sådan har det også være for Poul Krebs.

Den 65-årige østjyske, folkekære sanger og sangskriver har ligesom mange andre haft bekymringer over, hvad der dog skulle blive af de optrædende artister.

Men han har forsøgt at sluge tiden med musikken. Det er der kommet et nyt album ud af - nemlig "Sange til natten", som udkommer 4. februar.

- Det er et album til de mørke timer. Et tema, som jeg synes, har passet enormt fint til, at vi nok alle sammen i denne periode har haft nogle søvnløse nætter, siger Poul Krebs og tilføjer:

- Mine er så bare blevet brugt i studiet, hvor jeg har skrevet og indspillet sange. Det vakuum, hvor tankerne ellers kan køre rundt i hovedet på en, om hvad der skal ske, er der kommet noget meget kreativt og konstruktivt ud af.

Lang arbejdsproces

Albummet har haft en lang fødsel.

De første ord blev skrevet under første nedlukning, mens de sidste på albummet blev færdige i efteråret 2021.

Og det har været en helt ny måde at arbejde på for Poul Krebs, fortæller han selv.

- Jeg har aldrig været så længe undervejs med ny musik. Jeg har altid haft en rastløshed, når jeg har indspillet plader, fordi jeg gerne har villet i gang med det hele på en gang. Men nu har jeg givet mig selv lov til at nørde, siger han.

Sammen med sin musikalske makker og producer på albummet, Lars Skjærbæk, har Poul Krebs brugt tiden på at udfordre de vante toner.

- Vi aftalte, at hver gang vi nåede hen et sted, hvor jeg har været i forvejen, skulle vi gå i en anden retning og finde nye veje til hvert nummer. Det har kastet en masse nye lyde og udtryk af sig, siger den garvede musiker.

Peter Sommer har hjulpet

Ud over Lars Skjærbæk har også kollegaen Peter Sommer været en musikalsk sparringspartner, fortæller Poul Krebs.

Det er ikke kun i sin lyd, at han tager en musikalsk drejning.

Poul Krebs, der gennem fire årtier har fået publikum til at synge med på sange som "Sådan nogen som os" og "Bjergene på Mols", har valgt at stoppe med at spille festivaler og vil i stedet fokusere på et mere intimt publikum, har han fortalt.

- Tiden er til at give stafetten videre til de navne, der står og banker på for at få lov til at stå på festivalscenerne.

Håber på nye tider

For dem og ham selv håber han, at det, der ser ud til igen at være lyse tider for kulturlivet, holder.

- Det er heldigvis ved at vende nu. Men på kulturens vegne har jeg følt, at det nogle gange har været nedværdigende og ydmygende, at vi er blevet sat til side på den måde, som vi er blevet i så lang tid, siger han og tilføjer:

- Og så i en tid, hvor vi aldrig har brugt kulturen så voldsomt, som vi har. Vi har aldrig læst så mange bøger, set så mange film og hørt så meget musik, mener han.

Poul Krebs

Poul Krebs er født i Aarhus den 28. maj 1956.

Han var som ung en talentfuld håndboldspiller, og hans musikalske karriere slog først for alvor igennem, da han udgav albummet Små Sensationer i 1995.

I sin karriere som musiker har han solgt mere end en million eksemplarer fordelt over 23 albums og opsamlinger.

Han turnerede i 1995 med Michael Falch og Steffen Brandt under navnet De Tre Tenorer.

null
Powered by Labrador CMS