Poul Krebs: -Aldrig mere

Sommerens festivaler bliver de sidste for Poul Krebs - i hvert fald som optrædende kunstner. Musikeren vil rette sit fokus mod et andet publikum

Ud over musikken har Poul Krebs også kastet sig over at lave podcast. Han er vært på programmet 'Som en stifinder - med Poul Krebs'. Her tager den garvede musiker lytterne med på landevejen, når han i hvert afsnit taler med en ny person - der skaber på den ene eller anden måde - om deres inspiration.
Ud over musikken har Poul Krebs også kastet sig over at lave podcast. Han er vært på programmet "Som en stifinder - med Poul Krebs". Her tager den garvede musiker lytterne med på landevejen, når han i hvert afsnit taler med en ny person - der skaber på den ene eller anden måde - om deres inspiration.
Udgivet Opdateret

Efter 40 år med sang i solskin og regn på festivalscener landet over takker Poul Krebs nu af.

Den 65-årige østjyde og folkekære sanger og sangskriver har valgt, at sommerens festivaler bliver de sidste i hans karriere.

Det fortæller han til Ritzau.

- Jeg vil gerne stoppe der, hvor folk synes, at vi leverer det maksimale. Jeg vil så nødigt stå på scenen og mærke, at folk synes, jeg har udtjent mine festivalsår, siger han og tilføjer:

- Tiden er til at give stafetten videre til de navne, der står og banker på for at få lov til at stå på festivalscenerne.

Ikke på pension

Beslutningen betyder ikke, at Poul Krebs er ved at trække sig fra musikken eller gå på pension, understreger han.

Tværtimod er et nyt album på trapperne.

Men han vil satse på et andet publikum, som giver mere mening for ham, hvor han er nu.

- Jeg har været en del af det helt store cirkus med store lastvogne, teknikere og gear, siger han og fortsætter:

- Efter næste sommer vil jeg fokusere på mine egne koncerter med de gæster, der står mig og mit hold nærmest. Jeg vil bare gerne som alle andre slutte det kapitel af på toppen, og det kan jeg gøre med det hold, jeg har til sommer.

Kickstartede karriere på festival

Festivalscenerne har ellers været en stor del af musikerens liv. Man kan nærmest sige, at hans musik er vokset op på dem.

Længe før, at han første gang optrådte med sange som "Sådan nogen som os" og "Johnny han var lige ved at blive sindssyg", var det en festival, der satte gang i karrieren for den dengang helt unge Poul Krebs.

På Skagen Festival i sommeren 1978 mødte han to amerikanere, der havde hørt ham spille nogle numre i en skolegård ved en åben mikrofon, som ikke var en del af de officielle program. De spurgte, om han ville opvarme for dem på deres turné i Danmark.

Poul Krebs har udgivet musik siden 1979. Siden er det blevet til 23 album, der har solgt over en million eksemplarer. Han fik sit folkelige gennembrud med albummet 'Små sensationer' fra 1995, der indeholder kærlighedsklassikeren 'Sådan nogen som os'.
Poul Krebs har udgivet musik siden 1979. Siden er det blevet til 23 album, der har solgt over en million eksemplarer. Han fik sit folkelige gennembrud med albummet "Små sensationer" fra 1995, der indeholder kærlighedsklassikeren "Sådan nogen som os".

Det blev startskuddet på karrieren. Siden har Poul Krebs mærket udviklingen fra festivalers spæde start, til hvad de er i dag.

- Jeg har haft så sindssygt mange fantastiske minder på de danske sommerfestivaler. I alt fra Roskilde til Tønder har der været nogle helt vanvittigt store oplevelser for mig gennem tiden, siger Poul Krebs.

Sting-sludder

Det handler om festivalers unikke miljø, fortæller han videre.

- Også backstage, hvor man får lov til at hænge ud og lige pludselig kan stå og sludre med Sting eller en anden vild person.

- Jeg har mødt mange mennesker på festivaler i tidens løb, som har sat et spor i mig.

Festivaler giver et frirum, hvor man kan åbne sin ventil og lade hverdagens spændinger sive ud.

Også som kunstner, fordi man får en plads med sine kolleger til at lade sig inspirere og lytte på en anden måde, end når man står på sin egen scene til en koncert.

- Vi har jo nok det, der minder om verdens bedste livemusikmiljø - hvis vi passer godt på det, siger Poul Krebs.

Powered by Labrador CMS