Populært band laver officiel dansk OL-sang

Sangen "Vi kommer alle et sted fra" med Carpark North i front bliver Danmarks officielle sang til OL i Tokyo 2021.

Kronprins Frederik overrækker fane til en af de to PL fanebærere Lisa Gjessing i forbindelse med at DIF og Team Danmark offentliggører de danske fanebærere til OL og PL i Tokyo på et pressemøde i Experimentarium i Hellerup, torsdag den 24. juni 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Kronprins Frederik overrækker fane til en af de to PL fanebærere Lisa Gjessing i forbindelse med at DIF og Team Danmark offentliggører de danske fanebærere til OL og PL i Tokyo på et pressemøde i Experimentarium i Hellerup, torsdag den 24. juni 2021.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

Når de danske atleter skal dyste om at komme øverst på podiet, når OL løber af stablen i Tokyo fra den 23. juli, bliver det til soundtracket af Carpark North.

Bandet står nemlig bag Danmarks officielle OL-sang, “Vi kommer et sted fra”, annoncerer Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Nummeret er skrevet af frontmand Lau Højen og er skabt i samarbejde med DR Pigekoret og Danmarks Idrætsforbund. Og så bliver nummeret DR Sportens kendingsmelodi under dækningen af de olympiske lege.

– Sangen er en fortælling om, at vi når vores drømme på skuldrene af alle dem, der har formet os: lærere, trænere, venner og familie, siger Lau Højen i pressemeddelelse.

– Da jeg skrev sangen, forestillede jeg mig de rørende billeder af Sara Slott og Pernille Blume, da de kom over målstregen på land og i vandet ved sidste OL.

– Jeg kunne pludselig se – måske fordi jeg nu selv er far til to små piger – den kamp, de må have gået igennem for at stå lige dér. Menneskelig og ultrafokuseret skønhed, lyder det fra musikeren.

Skal mærke Danmark

OL indledes den 23. juli og afholdes frem til den 8. august i Japans hovedstad, Tokyo, og Danmark sender godt 100 atleter afsted.

– Jeg ser for mig, at atleterne står i Japan, hører sangen og mærker deres hjemland og alle dem, der fik dem frem til dette punkt.

– Og så drømmer jeg om, at der bliver spundet en tråd imellem os tilskuerne og atleterne, lyder det fra Lau Højen.

Sangen udgives den 6. juli på Copenhagen Records.

Royal gestus til fanebærerne

Kronprins Frederik var med til at overrække fanerne til Danmarks fanebærere ved OL i Tokyo. Det skete på et pressemøde i Experimentarium i Hellerup.

De to fanebærere bliver løberen Sara Slott Petersen og sejleren Jonas Warrer, som skal bære fanen til OLs åbningsceremoni i Tokyo 23. juli. Ligeledes blev også fanebærerne til de paralympiske lege valgt og præsenteret i form af Daniel Wagner og Lisa Gjessing.

Vundet OL-medaljer

De to fanebærere har hver især haft OL-succes tidligere i karrieren.

Sara Slott Petersen har deltaget ved OL to gange.

I 2016 vandt hun sølv i 400 meter hækkeløb.

Jonas Warrer sejlede OL-guld til Danmark, da han i 2008 vandt i 49er-klassen sammen med makkeren Martin Kirketerp.

Powered by Labrador CMS