Planter en rose for prins Philip

Dronningen marker prins Philips 100-årsdag ved blandt andet at plante en helt særlig rose

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Den 2. juni modtog og plantede britiske dronning Elizabeth er helt særlig, lyserød rose ved en ceremoni på Windsor Castle til ære for sin afdøde mand prins Philip.

Prinsen kunne torsdag være fyldt 100 år. Men sådan skulle det ikke være. Prinsen sov stille ind på Windsor Castle den 9. april, altså blot to måneder før sin store dag.

Opkaldt efter prinsen

Den særlige rose er fremdyrket af ‘Royal Horticultural Society’, som majestæten selv er protektor for, og den har fået navnet ‘The Duke of Edinburgh Rose’.

Det skriver blandt andet Royal Central.

Meget gribende

Det var Keith Weed, præsident for Royal Horticultural Society, der overbragte rosen til dronningen, og han var tydelig berørt af oplevelsen.

– Mens det var meget gribende, var det også en fornøjelse at give hendes majestæt dronningen rosen for at markere, hvad der kunne have været hertugen af ​​Edinburghs 100-års fødselsdag. Hertugens hengivenhed for at øge offentlighedens bevidsthed om vigtigheden af ​​at bevare den naturlige verden, efterlader en varig arv, sagde han efterfølgende.

Et helt særligt område

‘Hertugen af ​​Edinburgh Rosen’ er nu blevet plantet og står sammen med andre roser i det, der hedder ‘East Terrace Garden’ på Windsor Castle.

Netop East Terrace Garden er et helt særligt og gribende område. Prins Philip har nemlig bidraget til at designe netop denne del af slotshaven.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS