Planen er klar: George skal lære kongelivet

Prins George ved endnu ikke, at han skal være konge. Men William har en plan.

Udgivet Opdateret

Lille prins George er født ind i verdens største monarki – og med udsigten til at blive konge engang i fremtiden, så er forventningerne til den lille prins enorm. Men selv ved den unge prins endnu ikke, at han engang skal være konge af England og hele Commonwealth.

William og Kate er dag ud og dag ind i mediernes søgelys, selvom der er rigeligt at se til med tre små børn, så farer de to forældre rundt til nær og fjern for at passe de royale programpunkter. Men bag de mange arrangementer er hertugen og hertuginden af Cambridge ligesom alle andre familier.

– Så vidt vi ved, så er vi en normal familie, sagde prins William engang i et interview.

Og når snakken falder på, hvordan den britiske prins vil fortæller George, at familien ikke er helt så normal endda, så er svaret ganske klart.

– Jeg elsker mine børn på samme måde, som enhver far ville. Og jeg håber, at George elsker mig på samme måde som ethvert barn elsker sin far. På den måde er vi meget normale. Der vil komme et tidspunkt, hvor vi er nødt til at opdrage og få George til at forstå, hvad hans plads er i verden. Men lige nu, der vil vi holde et stabilt og sikkert miljø omkring ham, siger prins William ifølge Hello Magazine.

Diana ville det anderledes

Denne tilgang ligger langt fra Williams egen barndom. For da den høje prins i sin tid  var barn, der blev han meget tidligt klar over, at han skulle være konge af England på et tidspunkt. Og den besked passede ikke altid den unge prins, der havde svært ved at forlig sig med rollen.

Den britiske journalist Jeremy Paxman havde fornøjelsen af at interviewe prinsesse Diana, hvor prinsessen fortalte, hvordan det var med børnene og tanken om deres plads i verden.

– Vi talte om vores børn og hun (Diana, red.) sagde, at William ofte fortalte hende, at han ikke ønskede at være konge, lyder det fra Jeremy Paxman.

Men han fortsætter anekdoten med et sjovt twist.

– Harry ville så sige, at hvis William ikke ønskede jobbet som konge, så ville han gerne, lyder det fra Paxman.

Prins George er i dag fem år gammel. I alt har parret tre børn.

Powered by Labrador CMS