Pakistanske Bashy havde en helt særlig oplevelse – den stod Dronning Margrethe for

Dronningen modtog og skrev et helt særligt brev.

Udgivet Opdateret

Den i dag 73-årige pakistansk-danske integrationsrådgiver og samfundsdebattør Bashy Quraishy har en skøn historie om Dronning Margrethe, der har sat dybe spor i ham og haft betydning for, hvordan hans liv har formet sig. Det fortæller han i et stort interview med Ekstra Bladet. 

Bashy kom til Danmark i 70’erne som turist og besluttede sig for at blive, og det har han gjort. Det frie liv langt fra Pakistan var dog ikke noget, hans far billigede. Han slog hånden af den unge Bashy og forbød desuden hans mor at tage kontakt.

Her kommer en ung og nytiltrådt majestæt ind i billeder. I et forsøg på at finde sin søn, gjorde Bashys mor nemlig noget, der har sat dybe spor. “Dronningens gestus fik mig til at græde. Når jeg tænker på det, kan jeg stadigvæk få tårer i øjnene”, lyder det fra den 73-årige mand i dag, hvor han taler med eb.dk.

Pludselig en dag i 1973 ringede Fremmedpolitiet til ham. Det ledte efter ham. Det var politiet dog ikke alene om. En repræsentant kunne ved lejlighed vise Bashy Quraishy hele to breve. Et fra hans mor, det andet fra selveste Dronning Margrethe. Bashys mor havde sendt et brev direkte til majestæten.

– Jeg kan stadigvæk huske ordene i det brev: ‘My son lives in Your Kingdom. Please, find him and ask him to write to me’. Det smukke er, at dronningen efter at have læst det skrev et brev til Fremmedpolitiet og bad chefen om at finde mig. Sikke en gestus af landets dronning. Er det ikke vidunderligt, at hun tog affære på den måde, spørger Bashy i Ekstra Bladet.

Både Bashy og Margrethe skrev ifølge Bashy selv svar-breve til moderen i Pakistan. De breve er gået tabt, for efter hendes ønske tog moderen dem med i graven, da hun døde i 1998.

Newsbreak.dk har forsøgt at få historien bekræftet hos Kongehusets presseafdeling torsdag, men det har ikke været muligt.

Powered by Labrador CMS