Overrasker med karriereskift

Poul Krebs har haft tid til at sætte nye projekter i søen, og nu vil han omdanne en strandgård til et hus, der summer af kunst og kultur.

Poul Krebs har købt et hus ved vestkysten. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Poul Krebs skal ligesom mange andre bruge sommerferien herhjemme. Men den 65-årige musiker kommer bestemt ikke til at ligge brak i hængekøjen og kede sig.

Han har nemlig investeret i en gammel strandgård ved den jyske vestkyst, som skal have en kærlig hånd.

Den skal omdannes til et levende hus, der sprudler af kunst og kultur.

– Vi er ved at lave den om til et så rummeligt et sted, at mange kan bo der og skabe sange, en masse musik og alt muligt andet, fortæller Poul Krebs.

– Vi er ved at renovere, og det kommer vi også til at bruge en del tid på hen over sommeren, tilføjer han.

Kalenderen var tom

Projektet med strandgården, som ligger i den lille vestjyske by Fjaltring, har han taget hul på sammen med sin kone, Ulla Bille Krebs, som er koreograf.

Og det har været muligt, fordi kalenderen det sidste år har været noget mere tom end sædvanligt grundet coronapandemien.

– Vi har kastet os over det i en tid, hvor vi kunne se, at vi var nødt til at skabe noget selv. Vi kunne ikke bare sidde og vente og blive deprimerede. Både min hustru og jeg er inden for en verden, der blev lukket fuldstændig ned.

– Så vi måtte tænke over, hvad vi så kunne kaste os ud i at skabe, som vi kunne få glæde af, når det åbnede op igen, fortæller Poul Krebs.

Parret bor til daglig i Aarhus og har sammen børnene Anna, Ida og August.

Erfarne musikere

Men de er ikke alene om opgaven med strandgården i det vestjyske.

– Vi har hevet nogle rigtig gode kræfter ind – det kunne vi aldrig gøre alene. Så vi er en flok, der forsøger at løfte den opgave, siger han.

Faktisk er det ikke helt fremmed grund, den erfarne musiker betræder med det kommende kulturelle samlingspunkt.

Han har nemlig også haft et aktivt kulturhus på Samsø, hvor han boede gennem en årrække, og hvor hans børn også voksede op.

Poul Krebs har tidligere anslået over for turistsitet VisitSamsø, at indspilninger fra hans kulturhus, Dansebjerg, på Kattegat-øen optræder på mindst 100 album.

Det gælder – ud over hans egne – album fra blandt andre Nephew, Veto, Dúné, The Minds of 99, Sys Bjerre, Peter Sommer og Michael Falch.

– Der blev indspillet en masse musik, der blevet lavet teater og en masse dans. Det håber vi, at vi kan genskabe i Fjaltring, siger han.

Tradition for kultur

Og det er ikke tilfældigt, at valget er faldet på den lille by 13 kilometer sydvest for Lemvig.

Fjaltring er nemlig allerede et kulturelt samlingssted med Kunst- og Kulturcentret Tuskær, borgerhus, gallerier, landsbyhøjskole og foreningsliv.

– Der er en kulturhistorisk smuk linje. Vi har en gård, som ligger 150 meter fra havet, og ved siden af ligger en gård, hvor der har været et børneteater, og på den anden side ligger et gammelt grønlandsk teater, Tukak Teatret.

– Så der er en tradition for en masse kultur, og for at en masse skabende mennesker samler sig derovre, fortæller han.

Powered by Labrador CMS