Overraskende regler: Denne titel får Harry og Meghans barn

Det kan være svært at holde styr på alle reglerne i kongehuset. Men kønnet af en Harry og Meghans baby får afgørende betydning.

Udgivet Opdateret

Hele verden følger prins Harry og hertuginde Meghan efter, at de har offentliggjort, at parret venter sig. Men traditionen tro, så vil barnet få en royal titel, når dette kommer til verden. Men hvad dælen er det nu for en titel, som barnet får?

I det britiske kongehus, der er reglerne lidt firkantet – og der er faktisk forskel alt efter, hvilket køn som barnet får. Som reglerne er lige nu, så vil en dreng blive hertug, fordi faren – i dette tilfælde prins Harry – er hertug af Sussex. Men for en kvinde, der er billedet noget anderledes, skriver Hello Magazine.

Skulle parret gå hen og få en pige, så ville hun nemlig ikke blive hertuginde per automatik. Derimod kan hun kun blive Lady, ligesom Diana blev efter sin skilsmisse fra prins Charles. Hvis en eventuel kvindelig baby skulle blive født af Meghan Markle, så ville barnet skulle gifte sig med en hertug for at bære titlen af hertuginde.

Markant ændring ligger år tilbage

Det britiske monarki er i de senere år begyndt at ændre sin ellers meget traditionsrige holdning – og det har blandt andet betydet, at prinsesse Charlotte fik lov til at beholde sin titel, da prins Louis blev født.  Det skyldes, at der er lavet om i tronfølgeloven. Det betyder i al sin enkelthed, at havde William og Kate født en pige først, så var denne blevet monark.

Det er ellers en regel, der har stået for mere end 300 år, at havde prins Louis skulle have overtaget Charlottes plads i tronfølgen, men denne regel var ændret tilbage i 2011.  Der er en ting, som er helt sikkert og vist – og det er, at Harry og Meghans barn ikke vil få titel af prins eller prinsesse.

Vi har samlet et galleri over de titler, som det britiske kongehus bærer rundt på – og du vil blive overrasket.

Powered by Labrador CMS