Op- og nedtur for William og Kate: Brylluppet var nær aldrig blevet til noget

Britiske prins William og hertuginde Kate kunne lørdag fejre deres seks års bryllupsdag, men det royale par har kendt hinanden meget længere end det.

William og Kates forhold var længe undervejs Foto: Scanpix/Dominic Lipinski
Udgivet Opdateret

Den britiske befolkning og royale fans verden over så med, da hertuginde Kate gik op ad kirkegulvet til prins William, og parret sagde deres ja til hinanden foran familie og venner.

Lørdag den 29. april kunne det royale par fejre deres seksårs bryllupsdag, men parrets kærlighed til hinanden begyndte at spire længe før det.

Den royale kærlighedshistorie begyndte ifølge magasinet Hello! i september 2001, hvor prins William mødte Kate Middleton, som hun dengang var kendt som, på St. Andrews Universitet i Skotland.

Det startede i marts

Forelskelsen skulle angiveligt være begyndt at spire hos prins William, da han så den unge studine med de mørke lokker i et modeshow på universitetets campus i marts året efter.

Men på det tidspunkt havde Kate Middleton allerede kastet sin kærlighed på en anden af universitets studerende. Derfor var det først efter, at det forhold gik i stykker, at kærligheden for alvor begyndte at spire mellem prinsen og den kommende prinsesse.

Det unge, forelskede par formåede at holde sig væk fra pressens søgelys på det skotske universitet. Ifølge magasinet Hello! blev det første billede af kæresteparret offentliggjort i april 2004, da de var på en romantisk skiferie sammen.

Året efter dimitterede de to turtelduer fra universitetet, og de indledte et langdistanceforhold.

Det blev officielt i 2006

I 2006 dukkede prins William og Kate Middleton for første gang op sammen til en familiebegivenhed, da de deltog i Laura Parker-Bowles bryllup, og det øgede pressens interesse for parret. Efterfølgende blev de fulgt tæt af blitzende kameraer.

Parret levede dog ikke lykkeligt sammen til deres dages ende i første omgang, og i 2007 gik de ifølge Hello! fra hinanden.

Der gik dog ikke længe, før det unge par genfandt kærligheden, og prins William og Kate Middleton dukkede igen trofast op side om side på de røde løbere.

Der blev friet i Kenya

Først i oktober 2010 gik den britiske prins på knæ og friede til sin udkårne, da de to var på ferie i Kenya.

De afslørede den glædelige nyhed om forlovelsen på et pressemøde, hvor Kate Middleton også fremviste sin safir-forlovelsesring, der havde tilhørt afdøde prinsesse Diana.

Den 29. april 2011 kulminerede kærligheden i et overdådigt bryllup, der blev fejret med pomp og pragt af royale fra nær og fjern, og efterfølgende kunne Kate Middleton bære titlen “hertuginde af Cambridge”.

I juli 2013 blev familien udvidet med et nyt medlem, da prins William og hertuginde Kate fik deres første barn, prins George, og i maj 2015 kom datteren, prinsesse Charlotte, til verden.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS