Ny Netflix-serie med journalister

Instruktør Nicolas Winding-Refn står bag Netflix-serien "Copenhagen Cowboy"

Udgivet Opdateret

Hans cv tæller ikoniske klassikere som Pusher-trilogien og "Drive" med Ryan Gosling i hovedrollen.

Men efter mere end 15 år i udlandet er instruktør Nicolas Winding-Refn klar til at vende tilbage til de geografiske rødder med en ny Netflix-serie, der allerede i titlen afslører det danske islæt: "Copenhagen Cowboy".

Det oplyser Netflix i en pressemeddelelse.

- Med "Copenhagen Cowboy" vender jeg tilbage til min fortid for at forme min fremtid ved at skabe en serie, en udvidelse af mine konstant udviklende alteregoer - nu i form af min unge kvindelige helt Miu, siger 51-årige Nicolas Winding-Refn i pressemeddelelsen.

Tidligere programchefer på Radio24syv Mikael Bertelsen og Mads Brügger er på rollelisten til Nicolas Winding-Refns nye Netflix-serie. (Arkivfoto).
Tidligere programchefer på Radio24syv Mikael Bertelsen og Mads Brügger er på rollelisten til Nicolas Winding-Refns nye Netflix-serie. (Arkivfoto).

I den nervepirrende spændingsserie følger man den unge Miu - spillet af den danske skuespiller Angela Bundalovic kendt fra Netflix-serien "The Rain" - som bevæger sig gennem Københavns kriminelle underverden.

Seriens seks afsnit er optaget i Danmark. Og rollelisten tæller også dansk-kroatiske Zlatko Buric, som blandt andet er kendt fra Pusher-filmene, og den danske model Lola Corfixen.

Derudover medvirker Dragana Milutinovic, som tidligere har kunnet ses i DR3-serien "Fredløs" og "Limboland".

Og kigger man en smule længere nede på rollelisten, så optræder også de to medieiværksættere Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

Nicolas Winding-Refn er tidligere blevet belønnet med prisen som Bedste Instuktør ved filmfestivalen i Cannes. Han fik prisen for filmen 'Drive', som har stjernerne Ryan Gosling og Carey Mulligan i hovedrollerne. (Arkivfoto).
Nicolas Winding-Refn er tidligere blevet belønnet med prisen som Bedste Instuktør ved filmfestivalen i Cannes. Han fik prisen for filmen "Drive", som har stjernerne Ryan Gosling og Carey Mulligan i hovedrollerne. (Arkivfoto).

Mads Brügger er direktør og ansvarshavende chefredaktør på mediet Frihedsbrevet, og Mikael Berthelsen kan blandt andet ses på som vært på TV 2-programmet "Det sidste ord", hvor store danskere får chancen for at tale ud i et interview, der først bliver vist efter deres død.

De to mediemænd har tidligere skabt Radio24syv sammen.

Blev belønnet

Nicolas Winding-Refn er tidligere blevet belønnet med prisen for Bedste Instruktør for filmen "Drive" ved den prestigefulde filmfestival i Cannes.

Han står bag en række store succeser, som ud over Pusher-kultfilmene blandt andet tæller "Only God Forgives", "The Neon Demon" og "Valhalla Rising".

Hos Netflix lægger de ikke skjul på, at de er begejstrede over at have kapret den danske filminstruktør.

- Vi er utroligt glade for endelig at kunne annoncere, at vi har indgået et samarbejde med Nicolas Winding Refn, en af Danmarks mest anerkendte filmskabere, og bringer ham tilbage til Danmark for at producere en dansk serie efter mere end 15 år i udlandet.

- Nicolas er et kreativt kraftcenter og en utrolig fascinerende og uforudsigelig filmskaber, udtaler Jenny Sternströmer Björk, som er Director Nordic Original Series hos Netflix

"Copenhagen Cowboy" får global premiere på streamingtjenesten Netflix senere på året.

Powered by Labrador CMS