Nu skandale lurer på Buckingham Palace

En ny skaldale lurer i det britiske kongehus. Buckingham Palace anklages igen for racisme

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

En ny skandale i det britiske kongehus kunne meget vel være under opsejling. Det efter der er dukket nogle lidet flatterende, ældre officielle royale dokumenter op.

Af dokumenterne fremgår det, at det helt op til i hvert fald slutningen af 1960´erne ikke var tilladt at ansætte farvede indvandrere eller udlændinge i administrative stilling på Buckingham Palace.

De måtte til gengæld godt arbejde med for eksempel servering og rengøring.

Det skriver The Guardian.

Undtaget for lovgivningen

Dokumenterne viser samtidig, at kongehuset er undtaget for den gældende lovgivning, som forhindrer forskelsbehandling på grund af såvel etnicitet som køn.

Ifølge mediet blev dokumenterne opdaget i forbindelse med en undersøgelse af dronningens muligheder for bag kulisserne at påvirke britisk lovgivning.

Uklart svar fra hoffet

The Guardian skriver også, at er uklart, hvornår reglerne blev ændret, og at det ikke er lykkedes at få et fyldestgørende svar på det fra Buckingham Palace, som dog meddeler, at huset følger de gældende retningslinjer til punkt og prikke.

– Den royale familie overholder helt og aldeles ligestillingsloven. Det afspejles også af mangfoldigheden og inklusionen, der er en del af de politikker, rutiner og arbejdsmetoder, der er praksis for familien, lyder det i svaret.

I kølvandet af Harrys anklager

Den rystende nyhed kommer i kølvandet af Oprah Winfreys famøse interview med hertugen og hertuginden af Sussex.

Her fortalte Harry, at der i familien var blevet udtrykt bekymringer omkring Archies hudfarve i tiden op til, den lille dreng kom til verden.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS