Netdating: Egenskaber danske singler foretrækker

Sommeren indebærer højsæson for mange singler, da chancerne for at stifte nye bekendtskaber bliver større til bl.a. grillfester og på solrige udendørsserveringer. Men hvad er det egentlig, danske singler leder efter hos en ny, potentiel sommerdate?

Udgivet Opdateret

Humor er den vigtigste egenskab, hvis man skal tro en ny undersøgelse fra datingappen Happn.

4.155 brugere af appen – heriblandt 1.568 danskere, har svaret på, hvilke egenskaber og attributter de leder efter hos andre, når de bruger apps eller hjemmesider til dating.

I følge 68 procent er humor den vigtigste egenskab tæt efterfulgt af venlighed og intelligens.

Halvdelen mener også, at deres dates skal være udadvendte.

Penge mindre vigtigt

Om en potentiel date har penge eller ej lader derimod til at være mindre interessant. Kun fire procent siger nemlig, at det er en vigtig egenskab at være rig.

Kvinder og mænd sætter dog pris på forskellige egenskaber.

Mange mænd vil gerne have, at deres dates skal se godt ud, mens kvinder i stedet gerne vil møde personer, der er sociale og sjove.

Undersøgelsen viser også, at de fysiske attributter, som danske singler synes er mest attraktive, er flotte smil og tiltalende øjne.

Ikke mindre end 78 procent svarer nemlig, at det er lige netop smilet og øjnene, der får dem til at falde for en person.

Veldrejet røv er tiltrækkende

Samtidig synes hver fjerde mand, at en veldrejet bag er mest tiltrækkende, mens kvinder i højere udstrækning synes, at det er vigtigt med flotte hænder og arme.

– Selvom udseende og fysisk tiltrækning kan virke vigtigt, bør man ikke lægge for stor vægt på det, når man dater og lærer nye mennesker at kende. Vores undersøgelse viser tydeligt, at personlighed er meget vigtigere. Den, der byder på et smil og lader sin humor skinne igennem på den første date, har meget at vinde. Singler bør dermed i lige så høj grad udtrykke sig gennem beskrivelsen i deres profiler, som de gør i deres billeder, siger Claire Certain, pressetalsmand hos Happn.

Powered by Labrador CMS