Nedtur: Prins Joachim-firma i problemer

De 5 Gaarde-ejere må nøjes med lønnen.

De 5 Gaarde, som Prins Joachim er medejer af, kører ikke optimalt, hvad angår resultatet. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Prins Joachim og hans rige venner i sammenslutningen De 5 Gaarde har for alvor fået et rap over nallerne i forbindelse med coronakrisen. Selskabet, der formelt har adresse, i Horsens har nemlig præsenteret et tab efter skat på 172.000 kroner, og det er ifølge Finans.dk tredje år i træk med underskud.

Altså, er det svært at tilskrive coronavirusset det afgørende skub, men det har dog ifølge avisen haft den betydning, at produktudvikling og -lancering er sat på hold. Derfor har det givet begrænsede muligheder for fornyet indtjening.

Selskabet blev ifølge egen hjemmeside “oprindelig født som et produktionssamarbejde mellem fem godser og herregårde i Danmark bestående af Frijsenborg, Constantinsborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg”.

I oktober købte en af medstifterne Troels Holch Povlsen, Bestseller-stifter, de øvrige ejere undtaget Prins Joachim ud af selskabet. Han ejer nu 77 procent, mens prinsen tegner de resterende. Den udvikling har haft afgørende betydning, vurderer Finans.dk.

De 5 Gaarde måtte nemlig i den forbindelse sige farvel til salget af kylling. Den del af sammenslutningen stod Bent Wedell nemlig for gennem Frijsenborg og Wedelsborg Gods.

Nu handler selskabet mest med klassiske købmandsvarer (som æg, salt, mel, marmelade og havregryn) af den traditionelle slags samt spiritus og sæber, der føres i specialbutikker og nogle supermarkeder.

– Om end det er i et tidligt stadie at vurdere effekterne heraf, er det ledelsens vurdering, at udbruddet kan resultere i en større aktivitetsnedgang end oprindeligt forventet, skriver ledelsen i regnskabet specifikt henvendt til coronasituationen.

En vigtig pointe er dog, at underskuddet rent faktisk er mindre i 2019 end det var i både 2018 og 2017. Egenkapitalen i selskabet er desuden på mere end seks millioner kroner. Det er ikke muligt at se selskabets nettoomsætning i regnskabet.

Powered by Labrador CMS